Emne med mange svar

Handletur: Mottagelse, opplevelser, observasjoner

Skrevet den: 27. 01. 2016 [19:18]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Good golly Miss Molly

Good golly Miss Molly, sure like to ball.
Good golly, Miss Molly, sure like to ball.
When you're rockin' and a rollin' can't hear your momma call.

Jeg var, som tidligere skrevet, en tur i Oslo i romjulen. På returen fra Douglas i Bogstadveien (douglas.no) gikk jeg innom Wolford Boutique Oslo med inngang i Hegdehaugsveien for å se om de hadde noe jeg ikke hadde sett eller fått tak i i Bergen.

Jeg spurte om de hadde bodyer og noen kjoler i andre farger enn standardfargene. Wolford og en del andre produsenter opererer med standardfarger og sesong-/motefarger. Det hadde de dessverre ikke i min størrelse. Ditto for enkelte andre ting jeg spurte om.

På en dukke oppdaget jeg et belte fra vårkolleksjonen 2016 som jeg kun hadde sett på katalogbilder. Jeg fikk dermed anledning til å se nærmere på det, og så slå det fra meg. Jeg fikk også sett nærmere på et par skjørt inkl. Valencia Skirt og et skjørt fra høsten 2015.

Jeg hadde i første omgang oversett den, men da jeg tittet en gang til på noen plagg som hang fremme inkl. noen bodyer, skjørt og kjoler, oppdaget jeg den, en Wolford Molly Dress i fargen navy (blått). Siden jeg, som dere allerede vet, er "flott i blått" - endog "helt super i blått!", forsøkte vi å bestille den like etter at Wolford-katalogen for høst/vinter 2015 ankom Bergen, men den var dessverre allerede sluttsolgt fra Wolford. Jeg tittet på størrelsen, fremdeles flaks, den var 36. Og for å toppe det hele, dette var stativet med salgsvarer, -35 %. "Good golly Miss Molly, sure like to ball."

Wolford Molly Dress Navy:

fileadmin/user_upload/Forum/resized_Wolford_Molly Dress_Navy_59895_5452_100_001_b_m_ppt.jpg
Jeg har skrevet om denne kjolen tidligere i tråden:

"Nina-Jeanette" skrev:

Den var veldig fin på deg
Noen ganger skjer det. Butikkdamen som hjelper deg, en av de andre butikkdamene fra sidelinjen, kanskje mens hun egentlig hjelper en annen kunde, eller kanskje en annen kunde utbryter "Den var veldig fin på deg" helt uten at du har spurt, enn si fisket etter det.

I slike tilfeller bør man være oppmerksom og ta det til seg. Det er et tydelig tegn på at noe er ekstra vellykket. Butikkdamen som ikke betjener deg, trenger ikke å si noe, men fordi hun synes det er så vellykket, føler hun allikevel en trang til å si det.

En butikkdame fortalte nylig: Jeg pleier ikke å si slikt fordi det er kunden som skal bestemme, men i dette tilfellet passet den veldig bra til deg.

Et "Den var veldig fin på deg"-eksempel (litt romsligere på bildet enn på meg):

http://ftpn.no/fileadmin/user_upload/Forum/resized_Wolford_Molly%20Dress_Black_59895_7005.jpg


Wolford Molly Dress Black


... og selvfølgelig - vi lar Little Richard avrunde med Good golly Miss Molly:

Skrevet den: 27. 01. 2016 [20:36]
peter
registert siden: 24.04.2011
Innlegg: 472
"Nina-Jeanette" skrev:

Mottagelse, opplevelser, observasjoner
En kvinnelig kollega jeg har snakket en del med de siste månedene om dette og det å være transperson, spurte meg om hvordan jeg blir mottatt og behandlet i butikker i Bergen. Det korte svaret er som nevnt: Meget godt.

Fredag 12. juni etter jobb og lørdag 13. juni var jeg på handletur i Bergen sentrum. Jeg fant ut at jeg kunne skrive ned en del opplevelser og observasjoner fra disse to dagene da jeg kom hjem disse kveldene slik at hun kunne lese dem og få en del konkrete eksempler. Hun gir stadig uttrykk for at hun er positivt overrasket over handelsstanden (og glad på mine vegne). Jeg har siden også tatt med notatkopier på to bergensmøter. Nå skal jeg dele dem her.

 • "Den satt som et skudd" (om en blå- og hvitstripete Jean Paul-sommerkjole i størrelse S, M var for stor)
 • "Jeg synes du er tøff"
 • "Det er langtfra alle [menn] som tør å prøve"
 • "Så kult!" (jeg hadde nettopp fortalt at jeg så etter klær til meg selv)
 • "Jeg synes du er flink jeg"
 • Mitt kontrollspørsmål: "Du har sett verre?" Butikkdamen: "Ja, mye - men man må jo være diplomatisk" (jeg har stilt spørsmålet ganske mange ganger, og fått samme svar i litt forskjellige varianter)
 • "Du er nydelig i det skjørtet" (da blir man selvsagt meget glad)
 • "Kult at noen kler seg som de selv vil"
 • "Jeg har flere transegutter som kunder. En var helt nydelig"
 • "Det er ikke mange som kan bruke den kjolen, men den sitter fint på deg bortsett fra at den bør sys inn nedenfor baken" (oppmåling og innsying ble ordnet)
 • "Hyggelig å handle med deg"

Som dere kan se, var det to fine dager, men listen er representativ for min generelle opplevelse.

Jeg håper dette kan bidra til at flere våger seg ut på handletur i ordinære butikker.


Fortrinnlige tips. Jeg bare HATER å shoppe, og får petronella (makspuls og hyperventilerer…) etter maks ti minutter i en hvilkensomhelst klessjappe (ja, herresjapper også…). Men det er vel et spørsmål om øvelse. Postorde er min redning, sånn sett. Men klart, går du i en vanlig sjappe kan du jo plystre på Sparks’ "Hospitality on parade", og tygge på teksten "kind help right there to serve you". Hvilket det jo er i sånne sjapper. Fikk ellers god service på Store Sko da jeg kjøpte mine Bestemor Duck-båtsko. Klerken ville gjerne dytte på meg et par med Swarowski-krystaller, men der gikk genser’n, jeg er ikke helt i det hjørnet… icon_wink.gif Men ellers fikk jeg prøve mye rart, før jeg endte med de jordnære. De ER flinke der, altså, så har du for store føtter til å gå inn i run-of-the-mill-damesko er det bare til å gå til Store Sko.

"Normal" is just a cycle on a washing machine.
Skrevet den: 13. 04. 2016 [18:33]
toppen
registert siden: 09.12.2013
Innlegg: 133
Wow...
Det må jeg si, flere her kan virkelig skrive. Og oppleve.
Herlig tråd dette her, og jeg må bare si meg veldig enig i erfaringene, handler om forventning. Forvent hjelpsomhet og god opplevelse, gå gjerne med en venn eller venninne, da er denne ditt mentale støttehjul og kilde til gode opplevelser. Funker alltid.
Jeg har nok handlet og fartet på de fleste butikker, resturanter, konserter, teater, tilstelninger, kafé, pub, utested og klubber. Alt funker, smil og vær stolt uten å ta for mye plass, så blir du beundret av de som ser deg. Sitter avgjørelsen om en slik handling enda lengre inne, gå som mann 10m bak ei transevenninne og observer hvor mye dette er ønsket i bybilde, du er fargen blant alle grå.
Vedlegg

image.jpeg (Filtype: image/jpeg, Størrelse: 196.19 kilobytes) — 197 last ned
Skrevet den: 15. 12. 2016 [08:33]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Feminin figur
"Du har en mer feminin figur enn mange av våre andre kunder." sa den unge butikkdamen.
"Det blir enda mer hvis jeg ifører meg et blyantskjørt."
"Ja, det kan jeg tro."

Utdrag fra en samtale i går kveld mens jeg prøvde og kjøpte en cardigan i en av Bergens velrennomerte damebutikker.
Skrevet den: 07. 01. 2018 [13:24]
janina
registert siden: 26.02.2017
Innlegg: 3
Hei.
Jeg har også positive opplevelser. I Oslo vil jeg gjerne nevne Floyd i Hegdehaugsveien hvor det er lett å finne størrelser (spesielt om du har brede skuldre som meg). I Harstad har jeg handlet på Mon Ami, Timer, Kappahl, Selja, Triumph, Eurosko etc.

Poenget er at du blir godt mottatt av ansatte, spesielt når du er ærlig. Da får du god hjelp og finner lettere dine størrelser.
Som regel går også jeg i herreklær når jeg handler. Skal du kjøpe sko anbefaler jeg gjerne å gå i de strømpebuksene / strømpene du skal bruke skoa i.
Prøver du å finne din stil er det heller ikke dumt å spørre de ansatte om hva som passer sammen.

Husk at de er som regel der for å selge, og eieren av butikken bør bli bekymra om de ikke gjør det.

Informasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 5 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1368 registrerte brukere, 2410 emner og 9589 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.37 innlegg pr dag.