Emne med mange svar

Finnes det makeover salonger eller steder i Norge?

Skrevet den: 19. 11. 2015 [13:25]
hengehue
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2009
Innlegg: 15
Hei, 

Kona og jeg sliter med å finne rett stil og klær som kan kle en på 193 cm. Finnes det makeover salonger her i landet hvor man kan få tips og råd rundt transesminke, rett type klær osv for å finne rett stil?  Vet det finnes noen  England, men det blir litt langt å reise.

hilsen 

hengehue
Skrevet den: 19. 11. 2015 [21:21]
jennymarie
registert siden: 12.06.2015
Innlegg: 102
Hei!

Du har jo Marion på Steensveen, da. Min erfaring er at hvis du snakker med en kosmetolog, vil være svært glad for å kunne hjelpe. Tror neppe du vil bli avvist: hopp idet!

Skrevet den: 23. 11. 2015 [19:32]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Jeg har ikke hørt om spesielle "makeoversalonger" for transpersoner i Norge. Jeg tviler sterkt på at markedet er stort nok.

Derimot er det mange som er villige til å hjelpe, og noen har erfaring også med transpersoner. Andre har kanskje bare erfaring med cisdamer, men kan virke bra allikevel. Cisdamer kommer i mange størrelser og fasonger.

Noen driver først og fremst med sminke eller hår, andre med klær, og noen driver både med sminke og klær.

Anne fortalte at personalet i kleskjeden [url=https://www.zizzi.no/]Zizzi[/url] visstnok har kursing/utdannelse i å finne passende antrekk til ulike fasonger. Det er godt mulig at andre butikk(jed)er tilbyr lignende.

På bergensmøtet i oktober hadde vi gjensyn med ei på vel 190 cm med høy passeringsfaktor. Det er fullt mulig hvis naturen forøvrig står en nogenlunde bi.

Du skriver ikke hvor du bor.

Marion Arntzen har et betydelig kontaktnett, både på Toten/Gjøvik og andre steder.

Marianne Manum i Bergen driver både med sminke og klær. Hun har hjulpet ganske mange transpersoner:
  • http://www.inthemood-styling.no/
  • http://mmanum.blogg.no/
  • https://www.facebook.com/marianne.manum
  • https://no.linkedin.com/in/marianne-manum-68353130

Tidlig i høst hadde vi på et bergensmøte besøk av en annen dame som både er sminkør, bl.a. for TV2, og personlig handlehjelp/stylist. Jeg har navnet på et visittkort hjemme.
Skrevet den: 24. 11. 2015 [16:58]
Jegerto
registert siden: 24.11.2015
Innlegg: 5
Hei
Jeg har min transeside i det skjulte. Men har likevel hatt flere kjempe positive opplevelser i makup salonger, og hos frisør. Send en mailforespørsel, si det som det er, og du vil oppleve utrolig velvilje. Et sted jeg var, stilte hun opp etter stengetid. for  få litt mer personlig veiledning. For jeg fikk veiledning... hun sminket den ene siden og så fikk jeg prøve å legge tilsvarende på den andre.
Jeg valgte å sende anonyme mailforespørsler. En del salonger er ganske åpne ... jeg foretrekker litt mer avlukket, men dette er ting du kan avklare på forhånd. Skriv en generell forespørsel og send den til flere steder. Let opp salonger du kan tenke deg å besøke på nett eller ved å gå noen runder i byen.  Det samme får du til med kjolebutikker mm. Jeg var og fikk prøve brude- og selskapskjoler.
LYKKE TIL 
Skrevet den: 05. 12. 2015 [12:52]
hengehue
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2009
Innlegg: 15
Takk for gode innspill og rå. Jeg bor i Vestfold. Skal google litt rundt og sende noen mailforespørsler. Er litt langt å reise til Toten synes jeg. 
Skrevet den: 05. 12. 2015 [17:11]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Marion og andre kan ha kunnskaper og kontakter utenfor sitt lokalområde. Ikke se deg blind på hvor de bor.
Skrevet den: 07. 12. 2015 [09:29]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
"hengehue" skrev:

Kona og jeg sliter med å finne rett stil og klær som kan kle en på 193 cm. [...]


Et innlegg jeg skrev 26.11.2015 kl. 18.21 i tråden "Hår (parykk), hårfjerning (laser/elektrolyse), lang dame jeans / bukser, mm. i Bergen..". 

"Nina-Jeanette" skrev:

Høye Damer i Høye Hæler
Høye Damer i Høye Hæler er for damer som er minimum 180 cm på strømpelesten. De har en butikkoversikt med bl.a. bukseoversikt (34" og oppover).


Trådstarter Wintersheart er ganske lang og har lange ben.

"Wintersheart" skrev:

Jeg er 186 høy og har lange ben, så bukser med 34 i lengde føler jeg blir for kort. Ser ut som jeg venter på høyvann icon_smile.gif.
Skrevet den: 16. 03. 2016 [10:17]
Carla T.
registert siden: 20.03.2007
Innlegg: 759
Min erfaring med å finne klær som passer og få hjelp med sminking osv er å være åpen med butikkbetjeningen og si hva du er på utkikk på, hittil har jeg ikkje opplevd et negativ svar tvert om flere av butikkene sier at hadde flere transpersoner sagt hva det ønsket så hadde de kunne være bedre istand til å rådgi kundene sine.

Butikkinnehaveren av Step In ofte sa til meg om bestemt klesplagg ikkje passer for meg "fordi" og hun forklart sakelig hvorfor, noe jeg satt stor pris på opp gjennom tiden. Det er flere klesbutikker og deriblandt mange andre Zizzi på min nærmeste butikksenter som er minst like hjelpsomme og enkelte send meg sms når varer kommer osv. Jeg venter på sms fra en av stambutikkene som prøve å skaffe en kjole i str 18 til meg, dette er service.

Den største sperre for å utfolde den indre kvinne i oss sitter mellom ørene kansje, butikkene og sminkebutikkene vil gjerne gjør en god jobb og selg ting vi blir fornøgd med og hvis vi viser åpenhet og respekt for butikkbetjeningen så blir det gjenspeilet i servicen vi opplever.

Selv er jeg 185cm + evt 5-6cm hæl og ingen butikk har hadt så veldig stor utfordringen å skaffe det jeg vil ha, så avslutningsvis er det bare å øve på smile og ta en prat min din utvalgt klesbutikk angående stil og sminking. Marianne Manum i Bergen kan jeg anbefale på det varmeste.


Carla T.
Skrevet den: 16. 03. 2016 [16:44]
jasminetv
registert siden: 29.11.2014
Innlegg: 148
Når dere melder om gode og positive erfaringer når dere handler, handler dere kledd i herreuttrykk eller kvinneuttrykk?
Jeg vet at noen her inne kun opererer i kvinneuttrykk, men noen av oss tilbringer også mer tid i herreuttrykket enn motsatt.
Det er ikke sikkert det betyr noe i butikken, men jeg er bare litt nysgjerrig. 

Ellers tror jeg Carla har rett, det er nok den kvinnen mellom ørene som skal bearbeides... icon_smile.gif
Skrevet den: 16. 03. 2016 [23:17]
Carla T.
registert siden: 20.03.2007
Innlegg: 759
"jasminetv" skrev:

Når dere melder om gode og positive erfaringer når dere handler, handler dere kledd i herreuttrykk eller kvinneuttrykk?
Jeg vet at noen her inne kun opererer i kvinneuttrykk, men noen av oss tilbringer også mer tid i herreuttrykket enn motsatt.
Det er ikke sikkert det betyr noe i butikken, men jeg er bare litt nysgjerrig. 

Ellers tror jeg Carla har rett, det er nok den kvinnen mellom ørene som skal bearbeides... icon_smile.gif


Jeg handle klær for det meste i mannemodus men flere av butikkene har opplevd meg som Carla også, har også fått sminke påført hos Vita på Moa. Frisør salongen Turid Bakkemyr har klipt bortimot samtlige parykker for meg og der har jeg også gått inn enten som Carla eller også som mann helt uproblematisk.

Carla T.Informasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 10 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1370 registrerte brukere, 2410 emner og 9589 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.36 innlegg pr dag.