Emne med mange svar

Finnes det makeover salonger eller steder i Norge?

Skrevet den: 19. 05. 2017 [20:06]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 492
"Suzanne" skrev:

[...]
Jeg har kjøpt mine lykter for en billig penge på eBay og bærer dem i en protese-BH med lommer.

Er det noen som vet om jeg får et bedre resultat hvis jeg kjøper dyrere proteselignende innlegg?
[...]


Du forteller lite om hva "lykter for en billig penge på eBay" betyr. Det blir dermed selvsagt vanskelig å sammenligne noe man (egentlig) ikke vet hva er med noe annet.

Er "protese-BH med lommer" BH(er) fra en eller flere anerkjente produsenter som Amoena og Anita?

Hva mener du med "dyrere proteselignende innlegg"? Mener du brystproteser som primært er laget for damer som har gjennomført mastektomi, f.eks. laget av AmoenaAnita eller CAMP?

Brystproteser og BH/bikini/badedrakt laget for proteser
Jeg bruker Amoena brystproteser, hvis primærmålgruppe er damer som har gjennomført mastektomi. Jeg har et par selvklebende og et par uten klebing. De siste må man pruke med protese-BH, -bikini og -badedrakt, mens de første også kan fungere med noen typer laget for naturbryster.

Selv gode brystproteser har ikke de samme egenskapene som naturbryster. Jeg pleier å si at "man kan gjøre en del med naturpupp som man ikke kan gjøre med proteser". De er ikke laget for å vises fram i en utringning. Man bør derfor bruke en BH/bikini/badedrakt som dekker hele protesen. En protese er heller ikke like formbar som et naturbryst. Ditto gjelder vel for de som har brystimplantater(?)

En brystprotese uten BH/bikini/badedrakt kan se (litt) stusselig ut, men de er ikke laget for at man skal se fin ut naken. De er laget for å virke godt med klær, og det gjør de, spesielt hvis man bruker BH/bikini/badedrakt laget for proteser. De er laget slik at man får en en fin overgang mellom proteser og kroppen. De gir protesene noe ekstra, og sammen danner de en bedre helhet.

Forøvrig er BHer, bikinier og badedrakter laget for proteser så gode produkter med så gode egenskaper og passform at de også selges til damer som har naturbryster og derfor ikke bruker proteser.

Resultatet man kan oppnå vil bl.a. variere med valg av brystprotese og BH/bikini/badedrakt, men samspillet med egen kropp er meget viktig. Når man velger riktig, kan man oppnå fine overganger mellom protese og kropp. Noen kan endog oppnå noe som ser ut som svulmende bryster i en ganske dyp utringning. 

Jeg mottar ofte komplimenter for min fremtoning, og jeg har også fått en del komplimenter for brystene mine. De passer min kropp og fremstår som naturlige, også i badetøy inkl. bikini, og tynne, ettersittende topper og kjoler.
Skrevet den: 19. 05. 2017 [20:18]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 492
Bryst(protese)størrelse
"jasminetv" skrev:

Jeg aner ikke om det er riktig, men denne guiden mener i alle fall at litt størrelse (behøver ikke å være Dolly Parton-størrelse) passer bra med brede skuldre. Mulig at det balanserer bildet noe.

Link: http://feminizationsecrets.com/transgender-crossdressing-shoulders/


"feminizationsecrets.com" skrev:

2. Wear the right size breast forms

Your breast forms should be large enough to balance out your shoulders. However, they shouldn’t be so big that they add excessive bulk to your upper body. Here are some guidelines for choosing a cup size:
  • If you have a small frame – choose a B or C cup.
  • If you have a medium frame – choose a C or D cup.
  • If you have a large frame – choose a D cup or larger.


Jeg fant dessverre ikke noe som fortalte meg om feminizationsecrets.com med small/medium/large frame, mente ift. vanlig manns- eller damestørrelse. Dét er jo neppe det samme.

Uansett oppfattet jeg dette som "Velg en brystprotesestørrelse som passer din kropp slik at de gir deg et naturlig utseende" hvilket er det samme som flere av oss har skrevet i en rekke foruminnlegg. Dette er ikke et "desto større desto bedre"-råd.

Dessverre er det visstnok en del transdamer som ikke (helt) forstår dette.

[Dette innlegget er redigert 1 ganger, sist den 19.05.2017 klokken 20:18.]
Skrevet den: 19. 05. 2017 [20:38]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 492
Standard transråd til besvær
Det finnes en rekke slike standard transråd. Dessverre kan de gi inntrykk av å være universelle sannheter. Når man er fersk trans tror man derfor at man må følge disse for at det skal bli bra, men det er ikke nødvendigvis sant. Det kan faktisk bli helt galt.

Det er f.eks. langtfra alle mannskropper som ser ut som det atletiske cismannidealet, og ditto for damekropper. Man kan f.eks. godt ha en mannskropp med en mer feminin figur enn mange damekropper. Da bør man gjerne gi blaffen i transdamerådene og isteden (kun) forholde seg til cisdamerådene, som uansett er nyttige også for de fleste transdamer.

For nærmere to år siden var jeg innom en undertøysbutikk og fikk litt hjelp av en dame som har hjulpet mange transdamer og er godt kjent av en god del av oss. Dette var første gang hun så meg med rigget underliv. Mens jeg stod der i prøverommet begynte hun (nærmest) automatisk å "lekse opp" en rekke standardråd for transdamer før hun plutselig bråstoppet, tok inn og fordøyde det hun faktisk så (altså meg) og sa noe á la: "Nei. Du kan jo bruke hva som helst!". Hun innså altså det samme som en ung butikkdame i en velrennomert damebutikk sa til meg i desember: "Du har en mer feminin figur enn mange av våre øvrige kunder!".

Husk også at cisdamer og -menn leveres i mange fasonger og størrelser, og det finnes gode (antrekks)råd for de fleste av dem.Informasjon om forumet:

Akkurat nå er det 1 bruker online, hvorav 1 registrert bruker og 0 gjester.
I dag har 15 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå
Bruker: birna

www.ftpn.no har 1282 registrerte brukere, 2355 emner og 9229 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.44 innlegg pr dag.