Emne med mange svar

Finnes det makeover salonger eller steder i Norge?

Skrevet den: 19. 05. 2017 [20:06]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
"Suzanne" skrev:

[...]
Jeg har kjøpt mine lykter for en billig penge på eBay og bærer dem i en protese-BH med lommer.

Er det noen som vet om jeg får et bedre resultat hvis jeg kjøper dyrere proteselignende innlegg?
[...]


Du forteller lite om hva "lykter for en billig penge på eBay" betyr. Det blir dermed selvsagt vanskelig å sammenligne noe man (egentlig) ikke vet hva er med noe annet.

Er "protese-BH med lommer" BH(er) fra en eller flere anerkjente produsenter som Amoena og Anita?

Hva mener du med "dyrere proteselignende innlegg"? Mener du brystproteser som primært er laget for damer som har gjennomført mastektomi, f.eks. laget av AmoenaAnita eller CAMP?

Brystproteser og BH/bikini/badedrakt laget for proteser
Jeg bruker Amoena brystproteser, hvis primærmålgruppe er damer som har gjennomført mastektomi. Jeg har et par selvklebende og et par uten klebing. De siste må man pruke med protese-BH, -bikini og -badedrakt, mens de første også kan fungere med noen typer laget for naturbryster.

Selv gode brystproteser har ikke de samme egenskapene som naturbryster. Jeg pleier å si at "man kan gjøre en del med naturpupp som man ikke kan gjøre med proteser". De er ikke laget for å vises fram i en utringning. Man bør derfor bruke en BH/bikini/badedrakt som dekker hele protesen. En protese er heller ikke like formbar som et naturbryst. Ditto gjelder vel for de som har brystimplantater(?)

En brystprotese uten BH/bikini/badedrakt kan se (litt) stusselig ut, men de er ikke laget for at man skal se fin ut naken. De er laget for å virke godt med klær, og det gjør de, spesielt hvis man bruker BH/bikini/badedrakt laget for proteser. De er laget slik at man får en en fin overgang mellom proteser og kroppen. De gir protesene noe ekstra, og sammen danner de en bedre helhet.

Forøvrig er BHer, bikinier og badedrakter laget for proteser så gode produkter med så gode egenskaper og passform at de også selges til damer som har naturbryster og derfor ikke bruker proteser.

Resultatet man kan oppnå vil bl.a. variere med valg av brystprotese og BH/bikini/badedrakt, men samspillet med egen kropp er meget viktig. Når man velger riktig, kan man oppnå fine overganger mellom protese og kropp. Noen kan endog oppnå noe som ser ut som svulmende bryster i en ganske dyp utringning. 

Jeg mottar ofte komplimenter for min fremtoning, og jeg har også fått en del komplimenter for brystene mine. De passer min kropp og fremstår som naturlige, også i badetøy inkl. bikini, og tynne, ettersittende topper og kjoler.
Skrevet den: 19. 05. 2017 [20:18]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Bryst(protese)størrelse
"jasminetv" skrev:

Jeg aner ikke om det er riktig, men denne guiden mener i alle fall at litt størrelse (behøver ikke å være Dolly Parton-størrelse) passer bra med brede skuldre. Mulig at det balanserer bildet noe.

Link: http://feminizationsecrets.com/transgender-crossdressing-shoulders/


"feminizationsecrets.com" skrev:

2. Wear the right size breast forms

Your breast forms should be large enough to balance out your shoulders. However, they shouldn’t be so big that they add excessive bulk to your upper body. Here are some guidelines for choosing a cup size:
  • If you have a small frame – choose a B or C cup.
  • If you have a medium frame – choose a C or D cup.
  • If you have a large frame – choose a D cup or larger.


Jeg fant dessverre ikke noe som fortalte meg om feminizationsecrets.com med small/medium/large frame, mente ift. vanlig manns- eller damestørrelse. Dét er jo neppe det samme.

Uansett oppfattet jeg dette som "Velg en brystprotesestørrelse som passer din kropp slik at de gir deg et naturlig utseende" hvilket er det samme som flere av oss har skrevet i en rekke foruminnlegg. Dette er ikke et "desto større desto bedre"-råd.

Dessverre er det visstnok en del transdamer som ikke (helt) forstår dette.

[Dette innlegget er redigert 1 ganger, sist den 19.05.2017 klokken 20:18.]
Skrevet den: 19. 05. 2017 [20:38]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Standard transråd til besvær
Det finnes en rekke slike standard transråd. Dessverre kan de gi inntrykk av å være universelle sannheter. Når man er fersk trans tror man derfor at man må følge disse for at det skal bli bra, men det er ikke nødvendigvis sant. Det kan faktisk bli helt galt.

Det er f.eks. langtfra alle mannskropper som ser ut som det atletiske cismannidealet, og ditto for damekropper. Man kan f.eks. godt ha en mannskropp med en mer feminin figur enn mange damekropper. Da bør man gjerne gi blaffen i transdamerådene og isteden (kun) forholde seg til cisdamerådene, som uansett er nyttige også for de fleste transdamer.

For nærmere to år siden var jeg innom en undertøysbutikk og fikk litt hjelp av en dame som har hjulpet mange transdamer og er godt kjent av en god del av oss. Dette var første gang hun så meg med rigget underliv. Mens jeg stod der i prøverommet begynte hun (nærmest) automatisk å "lekse opp" en rekke standardråd for transdamer før hun plutselig bråstoppet, tok inn og fordøyde det hun faktisk så (altså meg) og sa noe á la: "Nei. Du kan jo bruke hva som helst!". Hun innså altså det samme som en ung butikkdame i en velrennomert damebutikk sa til meg i desember: "Du har en mer feminin figur enn mange av våre øvrige kunder!".

Husk også at cisdamer og -menn leveres i mange fasonger og størrelser, og det finnes gode (antrekks)råd for de fleste av dem.
Skrevet den: 23. 05. 2017 [15:39]
Suzanne
registert siden: 14.12.2015
Innlegg: 34
Takk for svar N-J.

Jeg legger ved et bilde av mine "lyker" og lomme BH. Rimelige saker fra eBay.

Bør jeg kjøpe andre produkter? Jeg vet i såfall ikke hva jeg skal kjøpe. Hva er kriteriene for kvalitet i brystproteser? 

Mange steder anbefales det nylonstrømper med fuglefrø i. I et slikt perspektiv må jo mine ebay-lykter framstå som rene rolls- roys utgavene.

Hva jeg kunne ønske meg ( om eg var ein rik transe):

En som satt naturlig og velpropsjonert på kroppen min.

En som beveger seg som og kjennes ut som et bryst.

En som matcher hudfargen min og som kan sminkes/pudres til å gå i ett med huden.

En som enkelt kan klebes på når en bruker dyp utrigning. 

En som lett kan rengjøres.

Er det dette en får hvis en kjøper dyre proteser?
Skrevet den: 23. 05. 2017 [17:15]
Suzanne
registert siden: 14.12.2015
Innlegg: 34
Lykter og BH
Skrevet den: 23. 05. 2017 [17:40]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
"Suzanne" skrev:

[...] Jeg legger ved et bilde av mine "lyker" og lomme BH. Rimelige saker fra eBay. [...]


Jeg fant ikke noe bilde i innleggene du postet 23.05.2017 kl. 15.39 og 17.15.

Forumdelen av ftpn.no har dessverre en del (tekniske) begrensninger. Styret har startet forbedringsarbeidet, men i mellomtiden må vi etter beste evne håndtere og gå rundt begrensningene.

Mine observasjoner tyder på at ftpn.no kun klarer bilder under 1 MB. Det finnes en del vevsider som kan redusere størrelsen på bildefiler slik at du slipper å installere og lære deg bruken av et (bilderedigerings)program.

Det svever også litt vagt for meg at det heller ikke støtter alle bildeformater.

Jeg har opplevd flere problemer med iPad enn med PC.

Fint om du i tillegg til bilde poster produktinformasjon inkl. produsent og modellbetegnelse, samt lenke til produsent og nettbutikk/selger.
Skrevet den: 23. 05. 2017 [18:29]
Suzanne
registert siden: 14.12.2015
Innlegg: 34
fileadmin/user_upload/Forum/resized_lykt red.jpg


Produsenter: tja - ching chang chinamann? Ingen merkelapper på dette...
Skrevet den: 23. 05. 2017 [20:25]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Brystproteser ++
Jeg forsøker å besvare/kommentere noen av spørsmålene dine uten å vite hva du har siden du foreløbig ikke har gitt oss produktinformasjon inkl. bilder, produsent og modellbetegnelse, samt lenke til produsent og nettbutikk/selger.

Jeg har allerede svart på en del av det du spør om i mitt innlegg 19.05.2017 kl. 20.06. I tillegg tror jeg du finner en del i andre innlegg jeg har skrevet på ftpn.no.

Du finner mine mål, annen informasjon om meg og bilder i trådene Noen ganger er jeg dame. Hun heter Nina-Jeanette Quille og Handletur: Mottagelse, opplevelser, observasjoner. Nina-Jeanette er altså en høy, smal dame med former. Normal BH-størrelse er 75C. Dette innebærer at jeg har ganske små brystproteser - selvklebende Amoena Contact 3S i størrelse 4. Jeg har også en ellers maken modell uten lim. Dermed har jeg ingen erfaring med store og tunge brystproteser. Akkurat som med naturbryster kan egenskapene og oppførselen til brystproteser endre seg med størrelse og vekt. Det har også betydning om man har mye eller lite muskler eller spekk eller intet der brystprotesene skal festes til brystkassen. De med mye vev kan lage mer synlig kløft enn de med lite eller intet (se nedenfor). Det samme gjelder jo naturbryster.

Brystproteser uten lim må brukes med BH/bikini/badedrakt. Disse bør ha lommer (egnet) for proteser. De fleste som har det er også laget for proteser. Se mitt innlegg 19.05.2017 kl. 20.06. Selvklebende brystproteser er laget for å brukes med BH. Mindre brystproteser kan fungere uten (protese-)BH hvis man har en god brystkassefesteflate (se nedenfor), klærne hjelper til (f.eks. stram topp) og aktivitetsnivået tilpasses festeevnen. Etter en lang dag med selvklebende brystproteser i BH, kan jeg vandre rundt i huset uten BH og småhoppe uten at protesene har løsnet. Jeg har ikke testet noe mer enn dette og kun i noen få minutter. Brystproteseforhandleren fortalte at mange damer som har gjennomført mastektomi, ikke kan gjøre dette uten at protesene løsner (se nedenfor).

"Suzanne" skrev:

Bør jeg kjøpe andre produkter?


Dette er det vanskelig å svare på uten å vite hva du har og hvordan du ser ut med det. I tillegg kommer faktorer som:
  • Bruk: Hvor ofte, hvor lenge av gangen, i hvilke sammenhenger, med hvem, hvor mye klær skal du ha utenpå, temperatur, aktivitetsnivå, svømming
  • Komfort: Samspill med bruk f.eks. 2 timer i vanlig temperatur vs. 20 timer, trening/fysisk aktivitet, svømming, svetter man lett, sensitiv hud, protesevekt
  • Smak og behag: Samspill med komfort og bruk, krav til utseende
  • Hva ønsker du å oppnå? Jeg ønsker å være en troverdig (og helst flott) norsk dame anno nå. Andre har andre ønsker
  • Økonomi: Hva er din prisgrense? Vil sannsynligvis bl.a. avhenge av brukshyppighet

"Suzanne" skrev:

Jeg vet i såfall ikke hva jeg skal kjøpe. Hva er kriteriene for kvalitet i brystproteser? 


Dette kan brystproteseforhandlere mye mere om enn meg. Jeg tror du også finner en del informasjon hos brystproteseprodusenter som AmoenaAnita og CAMP og brystproteseforhandlere med gode nettsider/-butikker.

Marion Arntzen ved Stensveen Ressurssenter forhandler og kan brystproteser. Stensveen Ressurssenter er et lavterskeltilbud for transpersoner. Du kan ringe dem. De har avtale med FTPN.

Det er også sannsynlig at andre medlemmer kan mye mere om brystproteser enn meg.

Jeg valgte å oppsøke min lokale brystproteseforhandler Netty, bestille time og få profesjonell hjelp til å velge passende modell, form og størrelse. Alle komplimentene og responsen jeg senere har mottatt både for brystene og helheten Nina-Jeanette tilsier at dette var lurt. Siden de passer min kropp har det også vist seg enkelt å finne dameklær som passer.

"Suzanne" skrev:

Mange steder anbefales det nylonstrømper med fuglefrø i. I et slikt perspektiv må jo mine ebay-lykter framstå som rene rolls- roys utgavene.


Jeg startet med nylonknestrømper med grøtris som var billig og sannsynligvis lettere å få tak i en fuglefrø. De er vel passe tunge og kan formes i en BH.

Jeg skrev noe om dette i tråden "Shoppingtur! -tips? MTF" 18.10.2015 kl. 21.52:
"nina-jeanette" skrev:

Tucking, BH og bryster
[...]
Finn en bryststørrelse som passer din kroppsstørrelse og -fasong. De skal se naturlige ut, ikke være overdrevne, men de må være store nok til at de synes  under klærne og bidrar positivt til illusjonen. Noen transpersoner bommer og velger for store.

Skål B-C er en god start, men det er selvsagt mulig at du er såpass grov at du trenger mer. På den annen side kan du kanskje bli for topptung. Kjøp et par glatte fullskål-BHer i forskjellig størrelse på Lindex, Sparkjøp, H&M e.l., gjerne i hudfarge. Da har du noe å eksperimentere med.

Et gammelt starttriks er å kjøpe nylonknestrømper og (grøt)ris. Risen heller i strømpene. Disse protesene er formbare, har tyngde og tåler en trøkk. Man kan enkelt og billig eksperimentere med størrelsen og ha flere par. Grøtris har mindre korn enn vanlig ris. Billigris er billig og bra. Ditto for strømper. Disse protesene blir dog noe harde å ta på (ikke naturlig), men de er en god start. Bomull, vannballonger o.l. er dårligere. Glem appelsiner.
[...]


"Suzanne" skrev:

Hva jeg kunne ønske meg ( om eg var ein rik transe):


Hvor mye ønsker/er du villig til å betale?

"Suzanne" skrev:

En som satt naturlig og velpropsjonert på kroppen min.


Det får man hos en god brystprotesetilpasser.

Vi har forresten et bedre utgangspunkt enn mange damer som har gjennomført mastektomi fordi vi gjerne har en fin brystkasseoverflate mens mange av dem har en vanskelig flate pga. arr etter operasjon og stråling og sensitiv hud etter stråling.

"Suzanne" skrev:

En som beveger seg som og kjennes ut som et bryst.


Her kan andre med fordel bidra, spesielt evt. damer som har gjennomført mastektomi.

Jeg har en mistanke om at størrelse og vekt kan ha betydning for dette. BH har definitivt betydning. Husk at mange damer bruker gal BH. Da beveger brystene seg ofte langt mere enn ønskelig.

Selvklebende brystproteser følger kroppen mer enn de uten lim. Selvklebende vil dra i huden når man tøyer seg o.l. De uten lim kan forflytte seg litt sammen med BHen ift. kroppen hvis man f.eks. dulter borti dem. Forskjellen er neppe så stor for små brystproteser jfr. min og en kollegas erfaring. Jeg tror den er større for større brystproteser bl.a. basert på det en annen transdame har fortalt meg om sine opplevelser.

Hva mener du med "kjennes ut som et bryst"? Hvordan de kjennes for deg når du har de på og gjør normale aktiviteter som å gå, sykle, løpe, arbeide, danse, ...? Hvordan de kjennes for andre under en omfavnelse, når dere dulter borti hverandre, pardans, ...? Når du eller andre tar på dem? Jeg forutsetter bruk av en egnet BH/bikini/badedrakt i alle scenarier.

Jeg tror neppe du vil finne en løsning som uten klær/BH/bikini/badedrakt fremstår som naturbryster på nært hold og i hvert fall hvis noen skal berøre dem.

"Suzanne" skrev:

En som matcher hudfargen min og som kan sminkes/pudres til å gå i ett med huden.


Dette er egentlig besvart i mitt innlegg 19.05.2017 kl. 20.06.

Normale brystproteser leveres i flere farger, men de er ikke laget for å "vise hud". De er laget for å fremstå som og føles (mest mulig) naturlig i en BH under klær. Jeg tror ikke sminke eller pudder vil kompensere for dette.

Det har også betydning om man har mye eller lite muskler eller spekk eller intet der brystprotesene skal festes til brystkassen. De med mye vev kan lage mer synlig kløft enn de med lite eller intet. Det samme gjelder jo naturbryster. I Bergen har jeg i hvert fall sett en transdame med betydelig synlig kløft og hørt en annens beretning om lange, fascinerte blikk fra en lesbisk bekjent. I filmen "Alt om min far" viser Esben Esther Pirelli Benestad noen av sine kløft- og utringningstriks.

Prinsippet disse tre benytter er inspirert av pushup-BHene. De skyver eget brystkassevev opp og inn. Brystprotesene festes på ytter- og/eller nedsiden. Dermed kan de få ganske mye vev som ser naturlig ut i en utringning.

Det samme prinsippet brukes i mange oppskrifter man finner på internett både blant transdamer og cosplayere. Man har bl.a. benyttet teip og spesialplagg, men i de senere årene har selvklebende BHer blitt populære. De er enkle å få tak i (undertøysbutikker inkl. H&M, Lindex, Cubus) og ofte rimelige.

Abby Cats har skrevet noe om dette:
  • https://abbycatsuk.tumblr.com/post/149034873131/working-on-the-cleavage-abbycatsuk-a-little
  • https://abbycatsuk.tumblr.com/post/136647421751/do-you-use-breast-forms-when-dressing-like-a
Et YouTube-eksempel:Det finnes løsninger for teaterbruk, dragshow og i transdamebutikker m.m., men de vet jeg lite om. Noen er laget for (dyp) utringning og består av to brystproteser pluss en del som dekker brystet opp til halsen og ut mot skuldrene. Sideskjøtene dekkes av klær mens halsskjøten typisk dekkes av et (stort) halssmykke. Slike løsninger kan fungere bra på en scene, en mørk nattklubb eller under kontrollert fotografering, men vil neppe fremstå som naturlig i vanlig dagslys og dagligliv. Det blir sannsynligvis som med teatersminke: Virker på 10. rad (avstand/mørke), men ikke på nært hold.

"Suzanne" skrev:

En som enkelt kan klebes på når en bruker dyp utrigning. 


Se ovenfor.

Jeg har ikke forsøkt dyp utrigning. Jeg har kommet til at jeg sannsynligvis ikke er utstyrt for det. Det er det også mange cisdamer som ikke er. Mange er heller ikke bekvemme med det.

Man kan bruke dyp utrigning sammen med brystproteser hvis man gjør det rett. Det finnes mye spesialundertøy for "vanskelige" antrekk, men en god del av det fungerer antagelig langt bedre eller kun med naturbryster. Noen kjoler har innebygd BH. Dette er bl.a. vanlig i brudekjoler og konkurransedansekjoler. Hvis man er god til å sy, er mye mulig. MinMote skrev bl.a. om dette i "Håndballklister og airbrush: Her er «Skal vi danse»-hemmelighetene".

fileadmin/user_upload/Forum/resized_Kjole_BH_brystinnlegg_Skal vi danse_2460451.jpg


"Suzanne" skrev:

En som lett kan rengjøres.


Mine proteser uten lim er meget lettstelte. De kan man vaske med håndsåpe når man finner det nødvendig.

Selvklebende proteser krever skrubbing av limflaten etter hver bruk. Hver selvklebende Amoena-protese leveres med en børste som ser ut som en neglebørste og en spesialsåpe. De skal skrubbes i minimum 3 minutter som beskrevet av produsenten i bruksanvisningen og andre steder inkl. YouTube. En annen produsents selvklebende proteser kan vaskes med Zalo.

Min kollega som har har gjennomført dobbeltsidig mastektomi, synes at skrubbingen av selvklebende proteser er for mye arbeid, og bruker nesten alltid proteser uten lim fordi det er raskt og greit. Hun har også ganske små. Andre foretrekker fordelene til selvklebende proteser.

Jeg er glad jeg har begge typer. Jeg bruker f.eks. proteser uten lim hvis jeg skal svømme. Da har jeg på meg BH og vanlig tøy før og etter svømming og badedrakt under. Hvis jeg fester de selvklebende protesene slik at de passer BHen, er det ikke sikkert at de er posisjonert helt riktig for badedrakten. Dessuten skal jeg jo dusje og vaske meg både før og etter svømming. Proteser uten lim kan enkelt flyttes mellom BH og badedrakt, og de kan vaskes og tørkes så snart jeg er ferdig i bassenget før de flyttes til BHen. Ditto gjelder f.eks. hvis man skal trene. Det finnes også prostesesports-BHer.

"Suzanne" skrev:

Er det dette en får hvis en kjøper dyre proteser?


Jeg håper at jeg i hvert fall delvis har besvart spørsmålet.
Skrevet den: 23. 05. 2017 [20:28]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601


Men du vet vel hvor/av hvem du kjøpte dem? Da kan du nøste (og nettsøke) derfra.
Skrevet den: 23. 05. 2017 [21:53]
Suzanne
registert siden: 14.12.2015
Innlegg: 34
Takk for utfyllende svar. N-J.

Jeg har fått mer kunnskap om dette. Utgangspunktet mitt var at hvis ris i en strømpe med kostnad 10 kr kan fungere, hvorfor skal en da legge ut tusenvis på proteser? Særlig når man må gjemme dem under klærne alikevel?

Skjønner at de kan være penere, og at silikon kan være så mangt, en mykere kvalitet hadde vært fint. Mine Kina lykter er døde som tennisballer og kjennes ut som gummiballer, ikke mye duving der. Forstår også at BHen bør tilpasses med brystene, jeg tror min BH drar lyktene for mye sammen mldt på kroppen. Jeg blir smal-brystet! 

Jeg har sent spørsmålene mine til Marion og bedt om en budsjettpris. Kansje kan jeg plusse på billånet og betale dem av over 5 år icon_smile.gif.

Resten av tipsene dine skal jeg gå systematisk igjennom.

Igjen, takk for svar.

Klem Suzanne

PS.

Dette innlegget er å regne som en digresjon, jeg forventer intet svar.Informasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 5 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1368 registrerte brukere, 2410 emner og 9589 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.37 innlegg pr dag.