Emne med mange svar

Å være partner med en trans !

Skrevet den: 30. 11. 2016 [12:40]
jasminetv
registert siden: 29.11.2014
Innlegg: 146
"Randi" skrev:

Selv om man er glad i personen ( det har ingenting med legning å gjøre)...så skal man jo også være kjærester !!....leser avogtil en og annen "rosenrød" historie med overskriften MIN MANN ER BLITT MIN KONE....og jeg elsker henne mer nå.
Jeg forstår det bare ikke....hvordan kan det være slik.....hvordan har man sex med samme kjønn...når man er heterofil ????? Det er ikke lett å sitte med middagsbordet...å se inn i øynene på en flott dame ( for hun ER en flott dame) og se forelsket ut...når jeg ikke blir forelsket i damer !!
Hva tenker dere ? hadde vært hyggelig med noen svar også fra pårørende....


Jeg skal ikke påberope meg å vite veldig mye om dette, men jeg fikk en tanke her en dag. Jeg tror ikke dette egentlig handler om -fili, men hvordan vi elsker (kjærlighet).
Jeg har mener å ha hørt at kvinner elsker partner på en litt annen måte enn menn. Kan det tenkes at kvinner elsker personen i større grad enn kroppen og det fysiske? Og når man forandrer seg så mye som vi gjør, så er det på en måte ikke samme person lenger?
Det er kanskje ikke klærne eller parykkene som er problemet, men rett og slett at vi ikke oppleves som samme person som kvinnene elsker? 

Det er mange transpersoner som bedyrer at de er samme person hele tiden, men jeg tør påstå at det er tøv. Selvsagt antar vi en annen person(lighet) når vi kler oss slik vi vil. De aller fleste tilstreber å bli oppfattet som kvinner i den rollen. 

Menn er i større grad opptatt av det fysiske, tror jeg, og derfor litt mer "tolerante" på området. Men det er absolutt ikke alle transpersoner som synes det hadde vært greit om kona plutselig var trans... (Dette ble sagt på siste juletreff!)
Skrevet den: 30. 11. 2016 [15:16]
birna
registert siden: 20.04.2015
Innlegg: 109
Dette utsagnet "Det er mange transpersoner som bedyrer at de er samme person hele tiden, men jeg tør påstå at det er tøv."
er jeg uenig i.

Det går vel mer på at som transperson våger du å respondere på understrømmer i din personlighet som lett blir fornektet i det daglige. Vi erkjenner mer av oss selv, men vi blir ikke automatisk noe mer enn vi var allerede. Åpner du deg følelsesmessig for en partner så vil vedkommende ha følt noen av disse tankene før du evt. står frem som en transperson. Det er nå iallfall min erfaring for hva den er verdt.

Kanskje snakker Jasmine og jeg om det samme, kanskje ikke.

En annen ting som heller ikke så lett endres er ens seksualitet. Kommer en mann ut som kvinne i uttrykk betyr dette slett ikke at vedkommende nå har sin oppmerksomhet rettet mot menn. Misforståelsen er åpenbart utbredt, fordi jeg opplever ofte at bekjentskap spør om forholdet til min (kvinnelige) partner nå har tatt slutt? vilket det selvsagt ikke har, langt derifra. Familie og venner som ser oss sammen tror jo ikke et øyeblikk på slikt.

Mine bilder på Flickr: https://www.flickr.com/photos/132961550@N03
Skrevet den: 30. 11. 2016 [15:25]
trude
registert siden: 19.02.2005
Innlegg: 108
Hei,

birna nevner dette med seksuell legning.
Jeg har aldri forstått den kobling som er blitt gjort mellom Trans og seksuelle legning, dette er to helt forskjellige ting.
De aller fleste Transpersoner er interessert i det samme kjønn som alltid i henhold til seksuelle legning, en mann som transer til kvinne og som normalt er interessert i kvinner er det fortsatt.
Dette er noe media sliter med, jeg har selv måttet lære journalister dette. Det var en merkelig automatikk i deres oppfatning av transpersoner.
Nå føler jeg at jeg sporer litt av fra tema. Beklager.
Skrevet den: 30. 11. 2016 [17:32]
jasminetv
registert siden: 29.11.2014
Innlegg: 146
"trude" skrev:

Jeg har aldri forstått den kobling som er blitt gjort mellom Trans og seksuelle legning, dette er to helt forskjellige ting.


Jeg også unders over denne koblingen mellom kjønnsidentitet og seksuell legning, men selv om vi bevarer vårt begjær gjennom transformasjonen er det ikke gitt at det er slik for partneren som jo opplever en veldig stor forandring. 
Så mitt anliggende er da, er det uoverkommelig fordi man opplever at det er en annen person, eller er det som man ofte tar utgangspunkt i koblet til ens egen (altså partners) seksuelle legning. 
Jeg tror egentlig at kjønnsidentitet er underordnet og at det i utgangspunktet er mulig å elske hvem som helst i et hvilket som helst uttrykk. Jeg bli ikke kvinne av å ha på meg skjørt. Med hormonterapi og kirurgi blir jeg nok det, men det er ikke det vi snakker om her. 
Men jeg fremstår nok som en annen person enn den min kone falt for. Og det tror jeg er problematisk.
Skrevet den: 30. 11. 2016 [18:33]
Randi
Emne oppretter
registert siden: 29.10.2013
Innlegg: 32
Hei alle sammen !

Puuhh...her var det mange tanker og meninger !

icon_wink.gif...vi er jo alle forskjellige, og oppfatter ting forskjellig. Som dere alle sier....så må hvert enkelt par, bli enig om hvordan man vil ha det i parforholdet. regler osv. Dette  gjør også vi....men til tross for alle gode hensikter og ønsker om at "dette vil jeg godta". Så er det til tider vanskelig..ikke bare for meg , men også for Randi !!.
Vanskelig for Randi at jeg det ene øyeblikket syns det er helt greit at han transer...mens jeg i neste øyeblikk plutselig syns at det blir litt mye "pupper og høyhælte sko"

Jaja...må nå le litt også icon_wink.gif ....pleier å si om jeg ikke skal gråte av situasjonen, må jeg le ( le til, ikke avicon_wink.gif ), men kan love dere at det har blitt begge deler !

Hilsen Fruen til Randi icon_wink.gif icon_wink.gif
Skrevet den: 30. 11. 2016 [18:44]
trude
registert siden: 19.02.2005
Innlegg: 108
Jeg oppfattet at min kone også slet med situasjonen i lange perioder. Hun viste om transingen fra kort tid etter vi møttes og allikevel så var det perioder det var tungt, men en ønsker jo å være i sammen med den en glad i.

Dersom du tror det kan hjelpe så oppfattet jeg min kone til å muligens være tilgjengelig for en samtale. Randi har e-mail adresse som jeg kan kontaktes på.

Trude
Skrevet den: 30. 11. 2016 [18:49]
Randi
Emne oppretter
registert siden: 29.10.2013
Innlegg: 32
Tusen takk Trude ! Skal ha det i tankene icon_smile.gif
Skrevet den: 02. 01. 2017 [07:55]
Carla T.
registert siden: 20.03.2007
Innlegg: 758
"trude" skrev:

Jeg oppfattet at min kone også slet med situasjonen i lange perioder. Hun viste om transingen fra kort tid etter vi møttes og allikevel så var det perioder det var tungt, men en ønsker jo å være i sammen med den en glad i.


Dette har jeg også erfart og situasjonen er uendret selv etter mange års ekteskap og med pågående diskusjon.

Hvis jeg få snu overskrift på hodet så er det vanskelig å være partner til en som "ikkje ville vite hva en trans er for noe" og håper på at hvis tema blir ignorert lenge nok så forsvinner "problemet" for den ene ihvertfal. Jeg beundrer Fruen til Randi at hun jobber aktivt med for å finne en felles forståelse eller felles grunn å bygge videre frem på.

[Dette innlegget er redigert 1 ganger, sist den 02.01.2017 klokken 07:58.]

Carla T.
Skrevet den: 06. 01. 2017 [16:43]
toppen
registert siden: 09.12.2013
Innlegg: 133
Ja, jeg må si meg enig i beundringen over Fruen til Randi. Håper hun står der hun føler seg trygg, og ikke endrer ståsted før hun ønsker det selv. Det er viktig for fruen min, ser hun kan gli i ståsted når vi prater om Toppen. Respekt for hverandre går naturligvis begge veier. Fruen til Randi, du må bare maile meg også om du skulle ønske det. Eller kan treffes på kafé. Elsker å gå på kafé.

Likte sidesporet ditt Trude, seksualitet og transing henger ikke sammen. Men sant nok, vi oppleves som wantobe-kvinner, og andre tolker det lengre enn vi føler selv. Men for å komplisere dette, når Toppen er ute og treffer på en sjamrerende herremann, blir Toppen... well, sjarmert.

Og Jasmine, godt poeng. Når vi pynter og steller oss, er jo forandringen i våre øyne mindre enn i fruens øyne. Informasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 3 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1352 registrerte brukere, 2401 emner og 9556 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.39 innlegg pr dag.