Emne med mange svar

Ny på forum

Skrevet den: 30. 01. 2017 [19:34]
jasminetv
registert siden: 29.11.2014
Innlegg: 148
"krinde" skrev:

Hvis det er greit så tenkte jeg å kontakte deg om noen dager over epost.


Se PM
Skrevet den: 10. 02. 2017 [02:00]
Kathrine
registert siden: 01.08.2011
Innlegg: 492
Veldig kjent problemstilling at man jobber mot seg selv, og i utgangspunktet ikke vil være i den situasjonen man har havnet i. Jeg likte den ikke, og den slet veldig på min psyke til tider.

Selve løsningen kom når jeg begynte å leve som meg selv (kvinne) som Jas var innom. Det er særdeles viktig at man er seg selv. Ting vil ta litt tid, fordi du vil bearbeide hva du går gjennom. Prøv å slapp av litt, kos deg med kona som virkelig ser ut til å være din bauta i livet. Du er veldig heldig som har henne. 
Skal jeg rådgi sånn på farten: Les litt mindre teori og test ut mer praksis. Å transe er 99% praksis, og kanskje 1% teori. Selv om forumet her skulle tilsi noe annet icon_smile.gif

Lykke til! icon_smile.gif
Skrevet den: 12. 02. 2017 [15:44]
krinde
Emne oppretter
registert siden: 11.01.2017
Innlegg: 11
Hei Kathrine,

takk for tipsen. icon_smile.gif Ja det er lurt å gjøre noe hyggelig med familien/kona. Dessverre er det ikke lett, når du har hode ditt helt fyll med mange av problemer, som løser seg ikke så lett. Først er det å finne ut hvem jeg er og det hele påvirke også livet. Så klarte jeg ikke å holde fast jobben, så blir det ikke lett å finne en ny. For å snakke med kona om det, så høres det at det er lett, men det blir hver gang også en stor utfordring for å forstå. Både fra meg å finne riktig ord og fra kona, som skal forstå. Tidspunkt er veldig viktig. Jeg elsker kona mi veldig høyt og derfor blir det så vanskelig å få noe til for å finne ut, hvem jeg er. Så blir det en endeløs kamp om rettning jeg skal gå. Jeg ønsker meg å blir litt klarer i hodet for et bedre livet. Det hjelper meg, når jeg få feedback her på forum. Jeg vet at jeg er ikke allene med slik problem/fortvilelse. Ønsker allen lykke til, jeg skal også finne ut hvor langt jeg skal komme ut av skapet.

Et spørsmål i tillegg:

I min oppvekst var en transperson likestillt som homofil. Er det sant? Nor jeg skal kle meg i dameklær, skal jeg være homofil? Eller er det en sak om fetish for å tenne på? Det er mange ting som kommer sammen. Jeg har lest en del her i forum. Det blir skrevet om at fetish har ikke noe å gjøre her. Det blir mer forvirrende en gir noe hjelp til løsning. Fint om noen har en mening her også.

Mange takk

Hilsen Krinde
Skrevet den: 12. 02. 2017 [16:26]
birna
registert siden: 20.04.2015
Innlegg: 119
Din seksuelle legning ligger stort sett fast og uforendret når du kommer ut som trans. Var du f.eks. mest interessert i jenter på forhånd så fortsetter nok dette.  Å være en transperson betyr definitivt ikke at du er homofil på noe slags vis. Det er en vanlig misforståelse som de berømmelige 'folk flest' kan få seg til å si, men det blir ikke mer riktig av den grunn.

Fetisjisme er vel stort sett noe annet enn å være en transperson, selv om det kanskje kan hende at det overlapper. På samme måte som du kan være heteronormativ og fetisjist antar jeg.

Mine bilder på Flickr: https://www.flickr.com/photos/132961550@N03
Skrevet den: 12. 02. 2017 [17:13]
krinde
Emne oppretter
registert siden: 11.01.2017
Innlegg: 11
Hei,

det gikk fort. icon_smile.gif Jeg var veldig rett at det er sannheten, at jeg er homofil. Jeg fikk vite i siste samtale med legen at det finnes en stort variasjon i transpersoner. Veldig beroligende og hjelpsom. Angsten å stå fram er stor, men jeg tenkte å prøve litt, komme nærmere å være klar over det. Tenkte å kjøpe meg noen klær (med tillatelse fra kona mi) å prøve meg fram uten at barna få noe med seg.

Er det noen som kan hjelpe meg å finne ut hvilken størrelse jeg må kjøpe? Tenkte å bruke online handel på første gang. Kanskje noe tabell eller lignende jeg kan se.
Skrevet den: 12. 02. 2017 [19:24]
birna
registert siden: 20.04.2015
Innlegg: 119
De fleste større nettbutikkene har størrelsesguide som du kan konsultere.

Det er ikke uvanlig at transpersoner må bruke nokså ulike størrelser, avhengig av hvilke plagg det dreier seg om.  Derfor anbefaler jeg at du bruker god tid med disse guidene slik at du finner passende størrelser for hvert plagg.

Kjøper du fra utenlandske butikker, så er det en jungel av størrelser og systemer å forholde seg til og ofte vanskelig å finne tilsvarende størrelseangivelse brukt her hjemme. Pass på at 'EU' kan ha ett sett tall som betyr noe annet enn Frankrike, eller Itialia, eller UK for den saks skyld. For ikke snakke om amerikanske angivelser. Start med norske butikker inntil du er trygg på hva som passer deg.

Sko bør du helst prøve i butikk. Det kan være besværlig å finne riktige sko via nettsider uten å ha prøvd dem først.

Mine bilder på Flickr: https://www.flickr.com/photos/132961550@N03
Skrevet den: 17. 02. 2017 [13:04]
krinde
Emne oppretter
registert siden: 11.01.2017
Innlegg: 11
Hei Birna,

takk for svar. Sorry at jeg skrive first nå.

Jeg tenkte å bruke litt ebay for å handle litt på moderat pris for å teste litt. Så kommer jeg på en uoversiktlig kaos av størrelse-typer. Hver sin handler har her nesten sin egen størrelse. Heldigvis finnes det noen tabeller du kan forholde deg til. Gå i en butikk å handle noen damesko, tror det gå ikke. icon_wink.gif Jeg har kommet denne uke et liten steg videre. Jeg er happy. Jeg har lest også litt om heteronormativ og fetisjist på nett. Kanskje det er sant, kanskje det finnes noe annet, tor det er viktig å finne ut hva jeg vil har og det finnes veldig mye å finner her på forum, veiledning, hjelp, tips o.l.

Var litt nyskjærig i dag også. Jeg har sett dine bilder på Flickr. Det er fantastiske bilder. Jeg liker det veldig godt. Er det hobby din?

KrindeInformasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 10 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1370 registrerte brukere, 2410 emner og 9589 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.36 innlegg pr dag.