Emne med mange svar

Noen ganger er jeg dame. Hun heter Nina-Jeanette Quille.

Skrevet den: 10. 05. 2017 [19:43]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 492
Parykkerfaringer
Noen parykkerfaringer hentet fra tråden "PARYKK":

Jeg tror at en parykkfagperson som kan sitt fag gjør en mye bedre jobb enn vi selv får til. Ja, en enkelt parykk er da gjerne dyrere enn internettkjøp, men man betaler både for en vare og en tjeneste. Dessuten blir det fort dyrt hvis man gjør mange bomkjøp. En parykk man knapt orker å gå med har man uansett ingen glede av, og da er det bortkastede penger uansett hvor billig den er.

Selv har jeg nå vært dame i nesten 12 uker. Jeg har brukt parykk de aller fleste dager fra morgen til kveld. Unntak er noen helgedager da jeg kun har vært hjemme alene, og turdager da jeg isteden har brukt lue med eller uten hestehalen. Nå er det med parykken som med brillene. Ofte merker jeg knapt at jeg har den på. Antagelig har jeg blitt vant til parykken samtidig som parykken har tilpasset seg meg. 

Jeg fikk god hjelp av en fagperson når jeg kjøpte parykk, og det tror jeg var meget smart. Parykken er lettstelt, frisyren og hårfargen passer meg meget godt. Jeg får ofte komplimenter for håret. Mange har trodd at det var mitt eget hår.

Nylig var jeg hos frisøren for å klippe herrehåret. Etter at klippingen var ferdig, tok jeg på parykken, og så ville frisøren dandre den mens vi snakket. Da trodde hun at det var en naturhårsparykk, men den har syntethår. En erfaren frisør trodde altså at syntethår var naturhår. Mange synes å tro at naturhår er det eneste saliggjørende, men det er galt ifølge min parykkforhandler. Syntetiske parykker har gjerne bedre bruksegenskaper, og selv erfarne frisører kjenner og ser altså ikke forskjell.
Skrevet den: 19. 05. 2017 [21:47]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 492
Utdrag fra mitt innlegg i tråden "Gå ut for en drink":

Min modus operandi virker
Jeg vet at min metode virker. Jeg har gjennomført Real-life experience (RLE) i nesten 12 uker, og etter noen dagers opphold startet jeg igjen i dag. I går kjente jeg flere ganger lengselen.

Mine kollegers og andre menneskers observasjoner og tilbakemeldinger viser at min måte å være trans(dame) på virker. Det har gått riktig bra. Vi tror ikke det hadde gått noe i nærheten av like bra hvis jeg hadde fremstått som et "vandrende sirkus" eller en dragartist. Det ville heller ikke vært vellykket for mine cismedmennesker hvis de forsøkte det.

Man bør velge metode og væremåte tilpasset seg selv, sine omgivelser, hvordan man ønsker å fremstå og hva man ønsker å gjøre (f.eks. på arbeid vs. kun på Stensveen o.l.). Alle med et minimum av intelligens og folkeskikk tilpasser seg sine omgivelser i større eller mindre grad. Dét er både sunn fornuft og god folkeskikk.Informasjon om forumet:

Akkurat nå er det 1 bruker online, hvorav 1 registrert bruker og 0 gjester.
I dag har 15 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå
Bruker: birna

www.ftpn.no har 1282 registrerte brukere, 2355 emner og 9229 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.44 innlegg pr dag.