Emne med mange svar

Noen ganger er jeg dame. Hun heter Nina-Jeanette Quille.

Skrevet den: 10. 05. 2017 [19:43]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Parykkerfaringer
Noen parykkerfaringer hentet fra tråden "PARYKK":

Jeg tror at en parykkfagperson som kan sitt fag gjør en mye bedre jobb enn vi selv får til. Ja, en enkelt parykk er da gjerne dyrere enn internettkjøp, men man betaler både for en vare og en tjeneste. Dessuten blir det fort dyrt hvis man gjør mange bomkjøp. En parykk man knapt orker å gå med har man uansett ingen glede av, og da er det bortkastede penger uansett hvor billig den er.

Selv har jeg nå vært dame i nesten 12 uker. Jeg har brukt parykk de aller fleste dager fra morgen til kveld. Unntak er noen helgedager da jeg kun har vært hjemme alene, og turdager da jeg isteden har brukt lue med eller uten hestehalen. Nå er det med parykken som med brillene. Ofte merker jeg knapt at jeg har den på. Antagelig har jeg blitt vant til parykken samtidig som parykken har tilpasset seg meg. 

Jeg fikk god hjelp av en fagperson når jeg kjøpte parykk, og det tror jeg var meget smart. Parykken er lettstelt, frisyren og hårfargen passer meg meget godt. Jeg får ofte komplimenter for håret. Mange har trodd at det var mitt eget hår.

Nylig var jeg hos frisøren for å klippe herrehåret. Etter at klippingen var ferdig, tok jeg på parykken, og så ville frisøren dandre den mens vi snakket. Da trodde hun at det var en naturhårsparykk, men den har syntethår. En erfaren frisør trodde altså at syntethår var naturhår. Mange synes å tro at naturhår er det eneste saliggjørende, men det er galt ifølge min parykkforhandler. Syntetiske parykker har gjerne bedre bruksegenskaper, og selv erfarne frisører kjenner og ser altså ikke forskjell.
Skrevet den: 19. 05. 2017 [21:47]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Utdrag fra mitt innlegg i tråden "Gå ut for en drink":

Min modus operandi virker
Jeg vet at min metode virker. Jeg har gjennomført Real-life experience (RLE) i nesten 12 uker, og etter noen dagers opphold startet jeg igjen i dag. I går kjente jeg flere ganger lengselen.

Mine kollegers og andre menneskers observasjoner og tilbakemeldinger viser at min måte å være trans(dame) på virker. Det har gått riktig bra. Vi tror ikke det hadde gått noe i nærheten av like bra hvis jeg hadde fremstått som et "vandrende sirkus" eller en dragartist. Det ville heller ikke vært vellykket for mine cismedmennesker hvis de forsøkte det.

Man bør velge metode og væremåte tilpasset seg selv, sine omgivelser, hvordan man ønsker å fremstå og hva man ønsker å gjøre (f.eks. på arbeid vs. kun på Stensveen o.l.). Alle med et minimum av intelligens og folkeskikk tilpasser seg sine omgivelser i større eller mindre grad. Dét er både sunn fornuft og god folkeskikk.
Skrevet den: 12. 06. 2017 [20:14]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Bryster og trekantbikinier
Tidligere i år skrev jeg bl.a. om bikinier i innleggene Bikini til begjær 27.03.2017 og Trekantbikini 31.03.2017. Der beskrev jeg hvordan trekantbikinier med innleggslomme kan fylles med brystproteser.

Utdrag fra innlegget "Brystproteser ++" 23.05.2017 i tråden "Finnes det makeover salonger eller steder i Norge?" der vi nylig hadde en runde om brystproteser:
"nina-jeanette" skrev:

[...] Det har også betydning om man har mye eller lite muskler eller spekk eller intet der brystprotesene skal festes til brystkassen. De med mye vev kan lage mer synlig kløft enn de med lite eller intet. Det samme gjelder jo naturbryster. I Bergen har jeg i hvert fall sett en transdame med betydelig synlig kløft og hørt en annens beretning om lange, fascinerte blikk fra en lesbisk bekjent. I filmen "Alt om min far" viser Esben Esther Pirelli Benestad noen av sine kløft- og utringningstriks.

Prinsippet disse tre benytter er inspirert av pushup-BHene. De skyver eget brystkassevev opp og inn. Brystprotesene festes på ytter- og/eller nedsiden. Dermed kan de få ganske mye vev som ser naturlig ut i en utringning. [...]


I nedenfølgende video viser Amanda Bucci, som er en cis fitnessdame med liten byste, hvordan man kan fylle en trekantbikini på en annen måte enn med brystproteser. Deretter bruker hun ovennevnte forskyvnings- og danderingsprinsipp. Sluttresultatet er en tilsynelatende større byste.

Det er mulig at det kan være lurt å sikre (bikini)toppen med kjoleteip. Brystvevforskyvningen og -danderingen kan antagelig sikres med puppeteip e.l. Sannsynligvis fungerer ingen av delene hvis man vil bade i bikinien.Sekvensen starter ved ca. 6.54 minutter (https://youtu.be/Qna5BR__sfw?t=414).

[Dette innlegget er redigert 1 ganger, sist den 12.06.2017 klokken 21:56.]
Skrevet den: 04. 07. 2017 [17:50]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Hærta ta hørt
Jeg var visst i det ettertenksomme hjørnet på søndag.

I løpet av dagen slo det meg at i første halvår 2017 har jeg vært meget nær halvparten av hvert - dame og mann. Kanskje litte bitt mer dame.

Hmmmm.
Skrevet den: 05. 07. 2017 [18:00]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Tretti
I går kveld gikk jeg innom noen butikker og snakket bl.a. en stund med en ung butikkdame. Underveis overrasket hun meg:

- Hvor lenge har du arbeidet med det?
- 25 år.
- Da er du eldre enn jeg trodde.
- Det hører jeg ofte. Jeg er 52. Hvor gammel trodde du jeg var?
- 30.
- Du er den første som har trodd så lavt, men mange har sagt 40.
- [...]
- I hvert fall ikke mer enn 35.

Den unge damen er 23, og sa at hun har god intuisjon og er god til å lese mennesker.

Jeg bør i hvert fall kunne ta det som et signal om at faren er liten for at jeg klarer å fremstå som "mutton dressed as lamb".
Skrevet den: 10. 07. 2017 [16:19]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Kjønnsuttrykk og kjønning
fileadmin/user_upload/Forum/resized_Duffel bag_Kari Traa_c=646,84,392,413.jpg


Dette er et interessant bilde. Ser dere hvorfor?

En slik bag er i utgangspunktet helt kjønnsnøytral, men denne er det allikevel ikke. Produsenten er Kari Traa. De benytter slagordet «For girls, by girls». Det meste de lager er tydelig merket med en eller flere logoer. På bildet ser vi fire. Budskapet forsterkes videre av at denne bagen har det som ofte anses som damefarger.

På denne måten kan i utgangspunktet helt kjønnsnøytrale produkter kjønnes. Ofte er dette bare dumt og fordyrende, f.eks. separate sangbøker for gutter og jenter. For transpersoner kan det derimot være en nyttig bit i kjønnsuttrykkspuslespillet som skal fortelle omverdenen om man er dame eller mann.
Skrevet den: 21. 08. 2017 [17:58]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Sommer?
Etter at jeg var dame i nesten 12 uker fra midten av februar til et stykke ut i mai, var jeg mest mann og litt dame i resten av mai og juni. Siden slutten av juni eller 1. juli har jeg vært dame.

Det ble aldri særlig (mye) sommer i Bergen. Dermed ble det kun en kveld og deler av en dag i Daisy Dukes, hvorav en med tidligere beskrevne og viste blå halternecktrekantbikinitopp både under sykkelvask (bikini bicycle wash) og kveldstur. Noen få dager med to av sommerkjolene. De andre jeg fant frem henger fremdeles ubrukt. Noen flere i skjørt.

Vi kan jo håpe på at høsten blir like fin som i fjor, men det blir allikevel ikke helt det samme.

fileadmin/user_upload/Forum/resized_Levi's_Wedgie Fit Shorts_Classic Tint_235470001-side-pdp.jpg


Levi's Wedgie Fit Shorts Classic Tint
Skrevet den: 21. 08. 2017 [18:48]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Fysisk aktivitet
Fysisk aktivitet er bra for både transdamer og folkehelsen.

Jeg var aldri god i gym, og jeg liker ikke å løpe. Derimot liker jeg å gå og forflytter meg som oftest til fots. I min vanlige hverdag benytter jeg ikke motorisert transport, og som oftest får syklene stå hjemme.

Jeg liker også å svømme og bør gjøre det oftere. Tidligere i tråden har jeg skrevet om svømming i AdO arena, valg av badetøy og tilbehør.

Jeg har både hørt og lest at det er lurt å finne mosjonsformer man liker. Da er det langt større håp om at man faktisk mosjonerer enn hvis det kun er en sur plikt.

Forrige uke var jeg riktig flink:
  • Tirsdag prøvde jeg for første gang arbeidsplassens trimrom. Hovedmålet var å bli klok på romaskinroing. På forhånd hadde jeg sett på bl.a. produsentens instruksjonsvideoer. Roing gav mersmak. Man trener mye av kroppen samtidig. Tredemøllegåing og trimsykkel føltes ikke like attraktivt.
  • Fredag gikk noen kolleger og jeg Stoltzekleiven + til og fra arbeidsplassen. Det er absolutt på tide å starte forberedelsene til Stoltzekleiven Opp 29.09.2017 som jeg skrev om 05.05.2017.
  • Søndag ble værmeldingen plutselig langt bedre enn de først meldte. Da bråbestemte jeg meg for å gå tur før ettermiddagsregnet skulle komme. Svartediket -> Knatten -> Søndre Kamvei -> Fløyen -> Brushytten -> Rundemanen -> Tarlebø -> Svartediket. Det ble en fin tur. Bitte litt regn, men løpejakken virket. Ettermiddagsregnet startet en god stund etter værvarselet og lenge etter at jeg var hjemme.

Både fredag og søndag luftet jeg mine We Are Fit Rose Tights (https://www.wearefit.no/products/rosetights), som jeg kjøpte på nattåpent i juni, kombinert med to forskjellige NIKE-topper, Gore-løpejakken fra første runde opp Stoltzekleiven 07.10.2016 og rosa skyggelue maken til den røde, men uten hestehale. På fredag var det varmt nok uten løpejakken og på søndag var den også av mye av tiden.

fileadmin/user_upload/Forum/resized_Rose Tights_top_78830_We_Are_Fit_We_Are_Fit_-_Shape_Rose__1.jpeg


fileadmin/user_upload/Forum/resized_Rose Tights_top_2017012420455589620_sbig.jpg
Skrevet den: 06. 09. 2017 [18:19]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Partiet De Kristne
På mandag ettermiddag gikk jeg forbi valgbodene på Torgallmenningen. En representant for Partiet De Kristne ønsket å gi meg valgmateriell, men de er langt hinsides det jeg tror, mener, står for og er interessert i. Dermed vandret jeg sakte forbi og signaliserte implisitt at jeg ikke var interessert.

Etterpå dukket noen tanker opp i hodet mitt:
  • Jeg fungerer visst bra som dame siden selv Partiet De Kristne ønsker meg. Kanskje det hjalp med langt, vidt skjørt? Mange konservative kristne er jo glad i det.
  • Jeg lurer på hvordan han hadde reagert hvis jeg hadde sagt noe.
  • Kanskje jeg burde ha sagt noe á la: «Jeg tror ikke dere liker slike som meg.»

fileadmin/user_upload/Forum/resized_Valgbodene_Torgallmenninge _1150389_617986681557656_670754834_n.jpg

Skrevet den: 06. 09. 2017 [20:51]
jasminetv
registert siden: 29.11.2014
Innlegg: 148
"nina-jeanette" skrev:

Partiet De Kristne
  • Kanskje jeg burde ha sagt noe á la: «Jeg tror ikke dere liker slike som meg.»


Selv om du helt sikkert har rett i dette tilfellet, så skal vi vokte oss for å projisere fordommer på andre. La de få stå for sine egne meninger. icon_smile.gif
Jeg tror du som meg har erfart at verden ikke er så veldig fordomsfull. icon_smile.gif Informasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 5 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1368 registrerte brukere, 2410 emner og 9589 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.37 innlegg pr dag.