Emne med mange svar

Noen ganger er jeg dame. Hun heter Nina-Jeanette Quille.

Skrevet den: 12. 09. 2017 [21:15]
nina-jeanette
Emne oppretter
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 601
Valg
Kopi av to innlegg jeg skrev i Elins tråd "Endelig åpen":

Mandag 11.09.2017 kl. 11.20
Min tur i dag. Todagersvalg er (vel) mest normalt i landkommuner(?) Så får vi se om transkompetansen blant valgfunksjonærene er like god i Bergen som hos dere.

Jeg har en gang tidligere fått misbilligende kommentar pga. skjegg som ikke samsvarte med legitimasjonsbilde uten skjegg. Valgfunksjonæren mente at jeg burde anskaffe ny legitimasjon, men jeg varierte i en periode ganske mye mellom med og uten skjegg. Jeg har siden den gang stadig tenkt: Hvordan vil det da gå hvis jeg møter som dame? Jeg tok opp problematikken og eksemplet på et innspillsseminar Bergen kommune arrangerte i februar 2016 som start på arbeidet med ny LHBT-plan. Vi får et svar i ettermiddag eller kveld.

Jeg er mentalt forberedt på flere scenarier og skal derfor møte (alene) i god tid før stengetid.

Tirsdag 12.09.2017 kl. 17.53
Valg
Jeg stemte i går ettermiddag. Det gikk på en svusj helt uten kø i motsetning til de gangene jeg har møtt opp nær stengetid.

Jeg ble henvist til avlukke, valgte stemmeseddel, ble henvist til kontroll, registrering og urne, gav dem valgkort og stemmesedel som skulle legges på bordet, gav dem legitimasjon på forespørsel, de så raskt på valgkort, legitimasjon og meg, stemplet stemmeseddelen, åpnet urnesprekken slik at jeg kunne slippe min stemmeseddel ned i den. Ferdig.

Jeg opplevde ingen stussing eller bemerkninger. Mine opplevelser kan altså tyde på at jeg med skjegg er langt mer suspekt enn jeg er som dame.

Jeg vet ikke hva grunnen er, men har gjort meg noen tanker om mulige årsaker:
  • Samfunnet har utviklet seg til det bedre. Passer bra siden Elin og Birna opplevde omtrent det samme som meg
  • Bergen kommune har skolert sine valgfunksjonærer
  • Unge valgfunksjonærer kan være bedre enn en del eldre
Naboer
På vei ut av lokalet møtte jeg en nabo som ikke har sett meg som dame. Hun hilste og jeg nikket tilbake.

Tilsvarende skjedde da jeg gikk tur helgen for vel en uke siden. Da møtte jeg en annen nabo som jeg tror ikke har sett meg som dame. Vi hilste på hverandre.Informasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 0 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1359 registrerte brukere, 2405 emner og 9568 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.37 innlegg pr dag.