Emne med mange svar

Gå ut for en drink

Skrevet den: 19. 05. 2017 [21:14]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 511
"birna" skrev:

Hvor skal det være så maktpåliggende ikke å være en "rosa elefant" eller holde en transtilbøyelighet skjult ?? Vår trans-karakter ligger i tanker, følelser og handlinger, ikke utseende eller klesantrekk. Mennesker som faller utenfor de konvensjonelle forestillingene om det ene eller det andre er det nok av, uansett  sk. kjønnsuttrykk. Det bidrar bare til mer mangfold.

Vær deg selv når du ferdes ute blant folk. Vis at du trives. Det er best og enklest for alle.


"nina-jeanette" skrev:

Passere
[...] Å kunne gå på gaten uten å være "rosa elefant" oppleves meget fint, befriende og godt for selvtilliten. Det motsatte må være meget slitsomt og kreve sterke skuldre.

Det er stor uenighet blant transpersoner om både begrepet "passere" og hvor viktig det er å kunne passere. For noen er det meget viktg, for andre ikke. Noen ønsker å passere i alle situasjoner, andre er fornøyd så lenge de ikke er "rosa elefant" på gaten og i andre lignende situasjoner, m.a.o. at de ikke vekker oppmerksomhet kun ved å være til stede uten å si noe eller gjøre noe som skulle påkalle oppmerksomhet.

Svaret vil også avhenge av hva som er (for)målet med ens transutøvelse. Noen ønsker å være en vanlig norsk (hverdags)dame eller (-)mann hele eller deler av tiden. Andre er mest opptatt av festligheter og showfaktor og atter andre har hang mot fetisj e.l. Kler og ter man seg oppsiktsvekkende, vil man ofte vekke oppmerksomhet enten man er cis eller trans. [...]


Mitt innlegg var en oppfølging av TrineMux' tanker om fremtoning og passering. Hun skrev noe som gav gjenklang hos meg.

Jeg tror fremdeles at ganske få ønsker å være "rosa elefanter", og enda færre har skuldre til å bære det, men misforstå meg rett. De som allikevel har lyst skal selvsagt få lov.

Jeg tror også at mange blant de av oss som ønsker å fremstå som en vanlig norsk dame eller mann anno nå, ikke ønsker å "lyse trans" på lang avstand. Når Nina-Jeanette går på gaten, i et kjøpesenter, på tur eller svømmer håper hun at andre mennesker ser en dame. Mine og andres observasjoner tyder på at de faktisk gjør nettopp det. Jeg tror derimot at de fleste fortår at jeg er trans hvis jeg samtaler med dem. Jeg har heller ikke noen ambisjon om å være ugjenkjennelig for de som kjenner [mitt mannsnavn]. Mine kolleger kjenner oss begge.

Dette betyr selvsagt også at jeg og mange andre trives best når vi oppfattes som helt vanlige mennesker (dvs. passerer i større eller mindre grad) og i hvert fall ikke oppfattes som "rosa elefanter" e.l.

Jeg er meg selv, og Nina-Jeanette hverken er eller liker å være en "rosa elefant", men hun er en (stolt) transdame, og det vet både hun og mange andre.
Skrevet den: 19. 05. 2017 [21:40]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 511
Min modus operandi virker
En liten oppfølger.

Jeg vet at min metode virker. Jeg har gjennomført Real-life experience (RLE) i nesten 12 uker, og etter noen dagers opphold startet jeg igjen i dag. I går kjente jeg flere ganger lengselen.

Mine kollegers og andre menneskers observasjoner og tilbakemeldinger viser at min måte å være trans(dame) på virker. Det har gått riktig bra. Vi tror ikke det hadde gått noe i nærheten av like bra hvis jeg hadde fremstått som et "vandrende sirkus" eller en dragartist. Det ville heller ikke vært vellykket for mine cismedmennesker hvis de forsøkte det.

Man bør velge metode og væremåte tilpasset seg selv, sine omgivelser, hvordan man ønsker å fremstå og hva man ønsker å gjøre (f.eks. på arbeid vs. kun på Stensveen o.l.). Alle med et minimum av intelligens og folkeskikk tilpasser seg sine omgivelser i større eller mindre grad. Dét er både sunn fornuft og god folkeskikk.
Skrevet den: 21. 05. 2017 [12:50]
TrineMux
Emne oppretter
registert siden: 17.06.2016
Innlegg: 40
Da har vi vært ute. Først tuslet litt i sentrum og kikket litt i noen butikker. Gikk til og med ned Karl Johan icon_smile.gif 
Og var ute på kvelden. Var en ganske rolig kveld. Men artig å bare gå ut og være blant folk som Trine icon_smile.gif 

Var en artig liten hendelse. 
Jeg traff ei vennine av ei vennine. Hun så meg. Og skåle og tommel opp og fullpakke. Typisk damer som synes at transer er kule. Men hun kjente meg ikke igjen. Men jeg satt og smilte for meg selv. Hun skulle bare vist icon_smile.gif
Skrevet den: 23. 05. 2017 [21:16]
nina-jeanette
registert siden: 13.08.2013
Innlegg: 511
Bra.

"TrineMux" skrev:

Var en artig liten hendelse. 
Jeg traff ei vennine av ei vennine. Hun så meg. [...] Men hun kjente meg ikke igjen. Men jeg satt og smilte for meg selv. Hun skulle bare vist icon_smile.gif


Du aner ikke hvor mange ganger jeg har tenkt det samme: "Du skulle bare visst!"Informasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 4 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1287 registrerte brukere, 2364 emner og 9284 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.44 innlegg pr dag.