Emner uten nye svar

Halloween.

Skrevet den: 17. 10. 2017 [00:44]
elintv
Emne oppretter
registert siden: 14.02.2005
Innlegg: 225
Halloween burde være transpersoners store høytid. Men karneval og utkledningsfester var noe jeg enten valgte bort når jeg vokste opp, og om jeg deltok på noe slikt så var det uansett aldri i et kvinneuttrykk. Gudhjelpe, jeg var så redd for at noen skulle kunne se på meg at jeg likte det, at det var helt uaktuelt. Nei, hemmeligheten måtte bæres på innsiden.

Det var også ganske bittert at de fleste jentene på hjemstedet nok trodde jeg var homofil, når ingen var så forelsket i jenter som meg. Så jeg gikk undercover hele oppveksten. Det å aldri kunne være seg  selv, og en ekstrem ensomhet uten noen forståelse fra noen, mangel på rollemodeller og ingen å betro seg til, gjorde meg ganske bitter. Og til en ganske sint ung mann.

Er det noe som enda gjør meg opprørt så er det når unge mennesker ikke får lov til å utforske kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk. Noe så enkelt som at "alle" cisfolk ler av en hver mann i kvinneklær på fjernsynsskjermen, sender transjenter lenger inn i skapet. Håpet ligger i ungdommen i dag. De er langt mer tollerante enn mine jevnaldrende. Jeg hadde neppe overlevd ungdomsskolen om jeg hadde kommet ut som ung. Det var så vidt uansett. Helvete har jeg aldri fryktet, for jeg måtte gå dit 200 dager i året i 3 år.

Men unge transpersoner i dag finner seg ikke i tull. De kommer ut i ung alder. De forlanger å få være seg selv, og hjelp fra helsevesenet. Det finnes mange foreldre til transbarn som kjemper for sine barn. Det er med andre ord grunn til optimisme. Meg er det ikke så farlig med nå, men jeg skulle ønske cisfolk tenkte seg litt om hva gjelder oppdragelse. Mobbere blir mobbere på grunn av foreldrene, og deres holdninger. Et snevert syn på kjønnsroller, latterliggjøring og nedrakking av andre mennesker gjør ikke ikke verden til et bedre sted.
Skrevet den: 17. 10. 2017 [10:52]
pernille0
registert siden: 07.01.2016
Innlegg: 28
Fint skrevet, å jeg kjenner meg igjen. 
Skrevet den: 18. 10. 2017 [11:04]
Mattea84
registert siden: 04.05.2017
Innlegg: 29
Håper du har det bedre nå i dag, Elin.

Det synes klart for meg at den yngre generasjonen har et langt mer reflektert syn på kjønn (og seksualitet) enn det forrige generasjoner har hatt. Selv opplever jeg meg som heldig fordi jeg er omgitt av kloke personer med usedvanlig god forståelse for kjønn. Det virker også som at det har vært en markant økning i bevissthet rundt transpersoner og kjønnsidentitet bare i de siste par årene og at det også endelig har blitt et synlig politisk tema. Det er jeg veldig glad for. Men det eneste som virkelig hjelper er at transpersoner normaliseres på samme måte som homofile har blitt det gjennom de siste tiårene. Det krever blant annet at transpersoner tør å stå fram, er synlige, og at de kan fungere som rollemodeller for andre. Jeg skulle gjerne ha bidratt til dette selv, men desverre tør jeg ikke og kan ikke.
Skrevet den: 18. 10. 2017 [12:23]
elintv
Emne oppretter
registert siden: 14.02.2005
Innlegg: 225
hei, sånn tenkte jeg nok fram til jeg var 44 år og jeg fikk nok og ble åpen. 

Det angrer jeg ikke på da livet er mye bedre. En kjiip fortid er heldigvis en god grunn til å jobbe for en kul fremtid. Også for de som er yngre enn meg icon_smile.gifInformasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 0 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1359 registrerte brukere, 2405 emner og 9568 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.37 innlegg pr dag.