Emner uten nye svar

Psykologer oslo

Skrevet den: 01. 01. 2018 [17:24]
leah_81
Emne oppretter
registert siden: 29.11.2013
Innlegg: 1
Hei, 

kan noen anbefale meg en god psykolog for å snakke om kjønnsidentitet, i Oslo?


Leah
Skrevet den: 01. 01. 2018 [18:03]
jasminetv
registert siden: 29.11.2014
Innlegg: 148
Noen trenger psykolog, andre trenger sexolog. De har ulike innfallsvinkler og ulike mål for din reise. Hva som er riktig behandlingsform kommer mye ann på hva du vil oppnå.
Uansett om du går til en psykolog eller sexolog er det du som gjør jobben, og derfor er det til stor hjelp om du vet på forhånd hva du vil og er ærlig med behandleren om dette på forhånd. 
Det handler også mye om kjemi, så min favorittbehandler kan være helt forferdelig for deg. 

Sexolog Siv Gamnes har kontor i Oslo Sentrum og er flink på kjønnsidentitet.
Psykolog Asle Offerdal er også veldig flink og ettertraktet, og har også praksis i Oslo.

Ta kontakt med de og presenter problemstillingen din og se om de kan hjelpe deg. Andre brukere her kan ha andre forslag, og det er ikke farlig å forhøre seg på flere steder. icon_smile.gif
Skrevet den: 03. 01. 2018 [20:08]
jasminetv
registert siden: 29.11.2014
Innlegg: 148
Se også et nytt tilbud i oslo: http://www.gestaltterapeutoslo.no/transperson/
Skrevet den: 03. 01. 2018 [23:48]
elintv
registert siden: 14.02.2005
Innlegg: 0
Jeg synes Forbundets styreleder skal holde seg for god til å reklamere for en "behandler" som driver etter Lov om alternativ behandling. Du kunne like gjerne henvist til en Krystallterapeut, Auraleser, Healer eller Tonje Gjevjon. .

Vedkommende har ingen anerkjent utdannelse. Gestaltterapi er en omdiskutert form for "behandling" for å si det svært mildt. I arbeidslivet har jeg sett hvordan et konsulentfirma basert på den "retningen" førte til at av en ledergruppe på 5 personer, 6 månder etter at disse begynte sin virksomhet i bedriften, så hadde 2 sagt opp og 2 var langtidssykemeldt. Samme firma herjet et par år før i Bertel O. Steen, og halvparten av de ansatte i de første avdelingene der som ble utsatt for det samme, sa opp eller ble langtidssykemeldt.

Vedkommende som spør, spør spesifikt etter psykolog. Viktigst av alt i den her diskusjonen: Vedkommende kan ikke henvise videre i helsevesenet dersom man skulle ha behov for hjelp av Rikshospitalet.

Har noe medlem i Forbundet anbefalt vedkommende? Så ikke engang et vitnesbyrd i forhold til at folk har opplev dette som et bra oppleggg kan anføres som som noen grunn til oppsøke vedkommende?

Og hvilken utdannelse har vedkommende? Doktorgrad i stillhet i musikk og Livets Harde Skole. Under utdanning som gestalterapeut står det. Hvor da. Fra ABBs vitnemålfabrikk?

Ærlig talt, det å anbefale noen som helst som ingen i Forbundet har noen erfaring med, er i beste fall et sleivspark.

Jeg mener oppriktig at FTPN må forholde seg til anerkjente utdanninger, autorisert helsepersonell og vitenskap. Ikke kvakksalverere og hobbypsykologer.

Riktignok er han skambillig, men jeg mener, transmiljøet, Forbundets Mangfoldskafeeer, og gode hjelpetiltak som Steensveen, Forbundets telefon og nettforum/chat er noe mer rimelig, og atskillig bedre for mental helse.

mvh
Eirik Elin

[Dette innlegget er redigert 1 ganger, sist den 04.01.2018 klokken 00:05.]
Skrevet den: 04. 01. 2018 [09:32]
ine
registert siden: 31.01.2016
Innlegg: 20
"elintv" skrev:
Enig!
Skrevet den: 02. 02. 2018 [10:11]
magnus
registert siden: 02.02.2018
Innlegg: 1
Hei Eirik Elin,

Jeg ønsker å oppklare noen misforståelser:

Anbefalingen av meg kommer fra Marion Arntzen på Steensveen. Hun kjenner meg godt og har tiltro til mitt arbeid.

Norsk Gestaltinstitutt er en offentlig godkjent høyskole, som i tillegg til undervisning driver FoU-arbeid (forskning og utvikling). Det tar fire år å bli gestaltterapeut, visstnok på deltid. For egen del hoppet jeg av profesjonsstudiet i psykologi for å bli gestaltterapeut. Det handlet om at jeg ønsket en utdanning der jeg lærer hvordan jeg er sammen med mennesker fra dag én på studiet.

Du nevner eksempelvis krystallterapi og auralesing. I Norge har vi «Lov om alternativ behandling» for å begrense handlingsrommet til useriøse aktører. Samme lov sørger for at jeg som gestaltterapeut (under utdanning) har taushetsplikt og det regulerer mitt behandlingsansvar. Hvis problemene du beskriver hos konsulentfirmaet er gestaltterapeutens feil så kan dette være en rettslig sak. I tillegg har vi gestaltterapeuter vår fagorganisasjon, Norsk gestaltterapeut forening, som har ytterligere etiske regler. NGF har dessuten et etisk råd dit konsulentfirmaet kan sende en klage.

Det stemmer at jeg ikke kan henvise videre til Rikshospitalet. Min oppgave som gestaltterapeut er å hjelpe klienten til å sortere, og dersom klienten ønsker utredning på Rikshospitalet så kan jeg som terapeut fungere støttende i den prosessen.

Vennlig hilsen,

MagnusInformasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 5 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1368 registrerte brukere, 2410 emner og 9589 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.37 innlegg pr dag.