Emne med mange svar

Egne erfaringer med skifte av juridisk kjønn

Skrevet den: 26. 01. 2018 [12:03]
birna
Emne oppretter
registert siden: 20.04.2015
Innlegg: 109
Jenny: du burde få fornyet et norsk førerkort ved hjelp av attesten fra Skatt nord. Det er jo akkurat dette dokumentet som blir grunnlsg for et nytt pass ...

Ine: jeg er i forhandinger med en lokal bank. Elendig kundeservice og transfobe responser i min nåværende bank frister ikke akkurat til å fortsette kundeforholdet.

[Dette innlegget er redigert 1 ganger, sist den 26.01.2018 klokken 12:03.]

Mine bilder på Flickr: https://www.flickr.com/photos/132961550@N03
Skrevet den: 13. 02. 2018 [01:18]
birna
Emne oppretter
registert siden: 20.04.2015
Innlegg: 109
Status etter de første 2 mnd med mitt nye personnr.:

 • nytt pass: OK. Meget hurtig behandling.
 • nytt sertifikat: OK. Meget hurtig behandling.
 • nytt bankkort (privat): to uker, til slutt OK etter mye masing på Support og to oppmøter i bank
 • nytt bankkort (næring): ikke i orden etter over 3 uker. Masser av ubehag i bankens kundebehandling (dårlig skjult transfobi)
 • forsikring: Automatisk oppdatert. OK.
 • kredittvurderende instanser:  jeg kunne like gjerne ha falt ned fra himmelen. For disse selskapene er jeg bokstavelig talt "født på nytt" i 2018. De vet ingen ting om mitt tidligere liv -- kanskje OK ??
 • helsevesenet: Alle resepter "forsvant". All medisinsk historikk og sykejournaler "forsvant". Fortsatt ikke ordnet.
 • Altinn: fikk logget inn da nytt bankkort/bankID var ordnet. Omlag 3 uker. Nå er det fortsatt store mangler i historikk  og skattemeldinger. Alle opplysninger før 2018 er "forsvunnet". Altinn skylder på Skatteetaten og skatteetaten skylder på Altinn. Catch-22
 • Skatteetaten: vet hva jeg heter og vilket skattetrekk jeg skal ha, men ikke stort mer.
 • NAV: store mangler i historikk, alle opplysninger før 2018 er "forduftet" uten spor. Totalt brudd i kommunikasjon mellom NAV og Statens pensjonskasse (SPK). NAV skylder på SPK, SPK skylder på NAV. Mistet etterlattepensjon for 2 mnd (det dreier seg om store summer). Ingen løsning i sikte selv etter tallrike telefoner og e-poster til begge instanser. Catch-22.
 • Statens pensjonskasse (SPK): de ordnet opp i mine opplysninger -- etter telefonisk purring -- også historikk. Ved å logge inn kan jeg se de ytelser jeg har krav på, men utbetalingene står som 0 fordi transaksjonene blir vraket av NAV (eller omvendt, umulig å få innblikk i hvor svikten ligger). Catch-22

Med tanke på at loven om skifte av juridisk kjønn kom i 2016, så er jeg overrasket hvor mangelfull håndtering av lovens konsekvenser har vært for offentlige instanser. Bankene skal jo bare tjene penger, så at de somler med å gjennomføre noe de ikke blir rikere av er mer forståelig, men likefullt uakseptabelt.

Det som skaper størst praktisk besvær er Catch-22 situasjoner hvor to instanser gjensidig beskylder hverandre for å svikte, men ingen bryr seg stort om hvor feilen(e) ligger.

De juridiske rettighetene som loven har gitt oss blir illusoriske om ikke samfunnets grunnpillarer følger opp endringene slik de skulle.

[Dette innlegget er redigert 2 ganger, sist den 13.02.2018 klokken 01:42.]

Mine bilder på Flickr: https://www.flickr.com/photos/132961550@N03
Skrevet den: 19. 02. 2018 [18:43]
birna
Emne oppretter
registert siden: 20.04.2015
Innlegg: 109
"Ping-pong diplomatiet" mellom de involverte offentlige instanser fortsetter med uforminsket kraft nå på 2.måned. Bortsett fra at minst to av tre instanser nå innrømmer at det er en feil (et sted), skjer det absolutt ingen ting.

Mitt problem med bankID på bedriftskonto er 50% løst og kan kanskje finne sin endelige løsning i løpet av uka (?). Banken vedgikk i dag at det meste som kunne gå galt faktisk har gått galt, og tilbyr nå en anseelig økonomisk kompensasjon for "tort og svie" i denne saken. Slik er kapitalismens funksjonelle irrganger.

Mitt tilgodehavende hos NAV nærmer seg nå et sekssifret beløp. Hadde jeg ikke lagt opp betydelige fondsmidler før jeg kastet meg utpå dypt vann med å skifte juridisk kjønn, så ville jeg nå hatt store vansker å klare dagliglivets økonomiske utfordringer.Mine bilder på Flickr: https://www.flickr.com/photos/132961550@N03Informasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 3 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1352 registrerte brukere, 2401 emner og 9556 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.39 innlegg pr dag.