Emner uten nye svar

Hormoner og testosteron blokkere

Skrevet den: 03. 04. 2018 [23:12]
Cheryl
Emne oppretter
registert siden: 03.04.2018
Innlegg: 2
Hei, jeg har søkt litt rundt, men finner ikke noe konkret svar på det jeg lurer på, så jeg bestemte meg for å lage en bruker å spørre.

Er det mulighet å kun få hormonbehandling og testosteronblokkere uten å måtte ønske en kjønnskorrigerende operasjon? 
Jeg er trans, men føler ikke at operasjon er noe jeg ønsker for øyeblikket. Men jeg ønsker veldig gjerne å begynne på hormoner og testosteronblokkere, er 19 år gammel og vil ikke at kroppen min skal utvikle seg mer maskulint.

Når jeg søkte på forumet, fant jeg bare svar at det var vanskelig å få det fra fastlege, og at man ofte ikke får det om man ønsker å undergå en opperasjon. Men håpet at siden disse innleggene var litt eldre at det har endret seg i nyere tid. Er det noe håp?

Og til dere som går på hormoner og testosteronblokkere, hvor mye utgifter er det i måneden? 

Jeg flytter også til Storbrittania til høsten for å studere, er det enklere å få hormonbehandling direkte fra lege der?
Hvordan går man frem? 

Beklager det er litt rotete oppsett, håper dere forstår hva jeg lurer på ^^ 

Cheryl
Skrevet den: 04. 04. 2018 [20:40]
birna
registert siden: 20.04.2015
Innlegg: 119
Svar på ditt innledende spørsmål: ja, det er absolutt mulig. Slett ikke alle ønsker en "korrigerende" operasjon. Jeg hører selv til denne gruppen.

Når det gjelder det å få hormoner (østrogen eller testosteron alt etter som) evt. også "testosteronblokker" dvs. antiandrogen så er dette noe som gå via lege. Noen fastleger vil gi deg, mange vil ikke. Har du et veletablert forhold til en god fastlege og forklarer grundig dine beveggrunner så kanskje vedkommende vil gi deg det du etterspør. Eller mer sannsynlig, starte prosessen med henvendelse til rikshospitalet.

Hormonene gjør mye med kroppen og du vil definitivt behøve å være under legetilsyn som sikrer at kroppen din fungerer slik den skal.  Regelmessig prøvetaking hører med. Noen av preparatene kan være direkte farlige uten oppsyn med hvordan du reagerer. Så eksperimentering på egen hånd må frarådes på det sterkeste.

Ang. kostnadene så får jeg disse medisinene (i mitt tilfelle Spirix, Estradot) på blå resept, så da koster det ikke stort over ett år når egenandelen først er dekket. Helsetjenestene i UK er vel dekket via den europeiske ordningen? (ikke "testet" i praksis i dette landet, men i noen andre europeiske land fungerte det helt fint).

[Dette innlegget er redigert 1 ganger, sist den 04.04.2018 klokken 20:41.]

Mine bilder på Flickr: https://www.flickr.com/photos/132961550@N03
Skrevet den: 04. 04. 2018 [23:34]
Cheryl
Emne oppretter
registert siden: 03.04.2018
Innlegg: 2
Tusen takk for svar Birna. Jeg skal mote meg opp til å ta kontakt med min fastlege og fortelle henne hva jeg føler. Hun blir den første jeg forteller det til, selv om jeg noen nære venner kan ha en mistanke. 
Skrevet den: 08. 04. 2018 [23:47]
Tk75
registert siden: 06.04.2015
Innlegg: 76
Det snodige med behandlingen hos Rikshospitalet er at når du først har fått "godkjent" behandlingen, så kan de ikke slutte å mase om at du "trenger" ikke fullføre den. De har flere ganger hintet om at det er mulig å ikke gå "all-the-way".

Det er synd at de har så rigide regler - men jeg er enig i at en skal være veldig forsiktig med å eksperimentere på egen hånd..Informasjon om forumet:

Akkurat nå er det 0 bruker online, hvorav 0 registrerte brukere og 0 gjester.
I dag har 5 registrerte brukere og 0 gjester vært/er online.

Online nå


www.ftpn.no har 1368 registrerte brukere, 2410 emner og 9589 innlegg. I gjennomsnitt er det skrevet 2.37 innlegg pr dag.